fredag 10 december 2010

Vilken härlig fest!

Hej alla ni som jobbar och studerar på Lernia i Nacka. Tack för en underbar dag och fest. Det var rörande att se teatern, ni gjorde verkligen ett bra jobb. Jag tycker att ni ska fortsätta med teatern.
Jag saknar er!
Ha en riktigt bra slut på året!
kram
Elli

Sabines & Jias resdagbok

Fredag 10 december 2010
Vi tog en promenad till Big Ben. Man kan säga den har blivit en symbol för staden och är en prydnad för Westminister Palace. Big Ben slår varje halvtimme, den avslöjar också, när parlamentet håller möten. Då lyser ett ljus ovanför klocktavlan. VI har hört talas om att klockan är vackrast under kvällar och nätter, när klockan lyses upp av stålkastare.
Det var ganska kallt ute, så vi bestämde oss för att shoppa lite . Det är mycket populärt i London att handla på varuhusen. Nu då julen är nära, erbjuder varuhusen en mycket behaglig shoppingmijö.
Vi jämförde priserna i Sverige och London. Några priser är ungefär samma, men i de mest trendiga och unga områdena ligger svenska priser lägre vid en jämförelse.
 Vi handlade inte så mycket för att vi inte vill ha massor med saker i resväskan senare. Men i morgon ska vi gå på Dover Street Market för att jag vill handla en halsduk från Burberry.

Vi hörde att ni hade en trevlig Nobelfest idag och att Eric vann Nobelfredspriset. GRATTIS!

Sabines & Jias resdagbok

Torsdag 9 December 2010
Idag besökte vi British Museum. Det ligger i en fantastisk byggnad , med en av världens största samlingar av äldre föremål och konst. I byggnaden ryms nästan sju miljoner olika objekt från jordens alla tänkbara hörn. De är alla viktiga pusselbitar i människans historia från samhällenas begynnelse till nutid.
Det är verkligen ett fantastiskt äventyr att upptäcka människans alla kulturyttringar . Så lika, men ändå så olika.  Både Sabine och jag njöt ganska lång tid av den egyptiska avdelningen. Jag förstod inte alla saker där. Men jag kunde känna den mystiska atmosfären.
Efter vi hade besökt museet, var jag så trött. Vi tog en liten paus på ett litet café.
På kvällen åt vi på en restaurang som ligger i China Town. Maten var så där och personalen inte så trevlig. Konstigt! Om du vill prova äkta god kinamat måste du resa till Kina!
Gè wèi, zài jiàn. (Översättning: Hej då allihoppa!)
Sabine & Jia

Sabines & Jias resdagbok

Onsdag 8 December 2010
Vi båda gick upp tidigt, kanske beroende på att vi hade gått och lagt oss så tidigt i går kväll. Vi har hört talas om att frukosten är så viktig för engelsmännen. De första två dagarna på hotellet serveras fri frukost till gästerna. Vi har aldrig sett en sådan frukost, som en stor lunch för byggarbetare. Det fanns röriga scrambled ägg, mycket salt bacon, bränt bröd, mycket tjock mjölk, söta bönor i apelsinsås, kaffe, te, juice o.s.v.
Det var så generöst! Till slut kunde vi inte tugga mer. Maten var helt enkelt för fet för oss.
Efter frukosten började vi dagen med att utforska London lite och tog en promenad till Westminster Abbey. Därifrån kunde man även se London Eye, London  Aquarium och andra kända platser. Sen tog vi tunnelbanan till London Bridge och gick till skräckmuseet: The Dungeons. Det var Sabine som rekommenderade det. Där finns det en massa skelett , blod och andra läskiga saker. Jag tyckte inte så mycket om det där stället. Efter det här lilla äventyret åt vi på ett lite café med goda våfflor. 

Vädret var inte så bra, precis som i Sverige. Det blev mörkt ganska tidigt. På eftermiddagen tittade vi bara omkring lite och sen åkte vi till en liten restaurang , jag minns inte namnet. Personalen var jättetrevlig och vi beställde en 3 –rättersmeny  som kom fram till bordet väldigt snabbt och allt var väldigt gott.
Hälsningar från två väldigt mätta tjejer.

Tack för idag!

Vilken fin fest! Ni spelade fantasisk teater, lagade god mat och ljuvliga efterrätter. Jag är fortfarande proppmätt! Stort tack för idag och jag hoppas att ni alla får en härlig kväll.

Stort tack!

/Philippa

torsdag 9 december 2010

Det LITAUISKA utbildningssystemet

I Litauen är det obligatoriskt att gå i skolan tills man är 16 år gammal. Man börjar skolan när man är sex eller sju år. Det finns kommunala skolor och friskolor. Kommunala skolor är gratis för alla men man måste betala om man vill gå i friskolan. Skolan har tre terminer: höst-, vinter- och vårterminer. Man får betyg varje termin från fjärde klass. Man har jullov, sommarlov och påsklov. I tionde klass väljer man program till de sista 2 åren.
Det är många som studerarpå högskola eller universitet efter skolan. I Litauen är det lite ovanligt att man är 25 år aller äldre när man börjar på universitetet. De flesta börjar studera precis efter skolan. Jag tycker att det inte är bra, eftersom man bara är 18-19 år gammal när man slutar skolan, så de flesta vet inte vad de vill göra. Man måste betala om man vill studera på universitet eller på högskolor och det är ganska dyrt.
Jag tycker att Litauen inte har ett bra utbildningssystem om vi pratar om universitet och högskolor. Jag hoppas att vår regering ska göra någonting åt detta.

Sabines & Jias resdagbok

Tisdag 7 december 2010
I dag reste vi vidare till London, vi har så många fina bilder av Reykavik som etsats i våra huvuden, men nu var det dags att säga ”Adjö” till den här lilla staden.
Vi bokade flygbiljetterna på nätet. Från Reykavik till London Gatwick flygplatsen tog det bara tre timmar. Jag valde biljetterna från 9:50 till 12:00 på förmiddagen. Därför behövde vi gå upp ganska tidigt .Vi packade nästan allting i går kväll, så det enda vi behövde kolla idag var pass, plånbok och sådana viktiga saker.
Det gick ganska bra från hotellet till flygplatsen. Efter säkerhetskontrollen kunde vi snart gå ombord på flygplanet. Ärligt talat, jag känner mig alltid stressad när jag är på flygplatser. Oavsett om jag har förberett mig ganska noga förut.
Det var ganska lugnt under tre timmar i flygplanet och jag sov nästan hela tiden, Till slut var Sabine  tvungen att väcka mig. Äsch ,sådant kan hända en gravid kvinna.
Jag har hört att London är en dimmig stad. Genast som jag kom till London tittade jag mig omkring på himlen  men det fanns ingen dimma. Nu är det senvinter, blåsigt och kyligt.
Till slut hittade vi fram till hotellet som vi också bokat på nätet. Hotellet heter Caesar Hotel och ligger i centrala London, ganska nära parken Hyde park. Priset var också lätt att acceptera — 500 kr per natt. Jag blev så trött efter att ha checkat in på hotellet. Sabine var så snäll, Hon gjorde det mesta som att hitta taxi och ordnade inckeckning . Vi bestämde oss för att ta det lite lugnt resten av i dagen .I morgon ska det bli så spännande, vi både ser mycket fram emot morgondagen .
Vi ses. ;)

Viktigt meddelande till teatergruppen

Hej!

Imorgon, fredag träffas teatergruppen 8.45 i skolan.
Vi ses då!

onsdag 8 december 2010

MITT YRKESLIV

Hej!Jag heter Anna.Jag är 32 år gammal.Jag är gift med Harris och vi har en dotter som heter Kassiani.
Min man är massage terapeut och jag är danslärare.
Nör jag var sex år gammalgick jag i grunskolan.Nör jag slutade niode klass gick jag i gymnasiet som där läske jag teoretiska ämnen.
Efter gymnasiet tog jag ett prov för att komma in på dans högskolan.Efter tre år blev jag danslärare.
Jag började dansa när jag var tre år gammal.Jag älskar balleten!

Sabines & Jias resdagbok

Måndag 6 december 2010

Efter att har varit på Hafnarfjörðurs julmarknad igår kväll, är vi nu riktiga experter på isländsk jul. Vi fick till exempel ta reda på hur det nu är med tomten resp. tomtarna här i Island. Allt som allt finns det 13 tomtar. Den första kommer den 12 december och fram till jul kommer en ny  tomte varje natt. Alla har olika roliga namn som till exempel Dörrslåaren, Korvsnattaren och Fönstertittaren. Alla barn i Island ställer en sko i fönstret och beroende på om de har varit snälla eller inte får de ett paket eller en rutten potatis i skon. Roligt, eller hur?! Tomtarnas mamma heter Grýla. Det sägs att hon går runt med en stor säck och samlar in barn för att kunna laga en julgryta av dem. Det låter jätte läskigt faktiskt. Stackars barn!
Idag har vi gjort någonting, som man helt enkelt måste göra när man reser till Island. Vi har baddat i en av de många varma källorna, närmare bestämt i den Blå Lagunen som är en populär turistattraktion i Island. Det har bevisats att vattnet där har en helande effekt, eftersom det är rikt på mineraler. Det ser också jätte fint ut, ljusblått vatten i mitten av lavalandskapet. Det enda som var lite jobbigt var att det var så himla mycket folk där, inte direkt avslappnande. Men det var så klart ändå en jätte skön upplevelse. Nu sitter vi här i ett kaffé och väntar på bussen, som ska ta oss tillbaka till Reykjavik. Ǻh, vad vi längtar efter att duscha igen. Det saltiga vattnet var inte direkt det bästa för håret. Det kommer att behövas mycket hårbalsam.

Eftersom det är våran sista kväll i Reykjavik idag, tänkte vi att äta middag på något speciellt ställe, nämligen i Perlan. Det är en roterande restaurang med bra utsikt över Reykjavik. Vi läste att det ska även finnas en konstgjord gejser inne i byggnaden. Häftigt! Kanske vi skulle ta med oss ett paraply. J

Imorgon åker vi alltså vidare.
London, here we come.


Det grekisk utbildningssystemet

I Grekland är det obligatoriskt att gå i grundskolan.Man börjar skolan nör man är sex år.De flesta barn går inte i förskola.det finns inte många friskolor.
I skolan har man tre terminer höst-,vinter- och vår-terminen.Man har jullov,påsklov och sommarlov.
Man får betyg varje termin men inte från de första tre klasserna.Nör man slutar nionde klass är det inte obligatoriskt att gå i gymnasiet.
På gymnasiet går man tre år.Det finns gymnasier som där man läser teoretiska ämnen och det finns gymnasier som där man läser praktiska ämnen.
Nör man slutar gymnasiet kan man ta ett prov för att komma in på universitet.På universitet finns många ämnen och fakulteter.
I Grekland finns det privata yrkes högskolor som man också kan läsa på.Det är inte gratis och kostar mycket.I Grekland är det svårt att hitta jobb efter studierna.

Sabines & Jias resdagbok

Söndag 5 december 2010

Idag handlade helt och hållet om jul. Eftersom vi är i Reykjavik, ville vi ta reda på hur islänningarna firar jul, vad de äter för mat, vem det är som kommer med alla julklappar etc. Många julmarknader är bara öppna på helgerna, dessutom erbjuder Reykjaviks Stadsmuseum ett julprogram alla söndagar innan jul, så idag var det våran chans. På förmiddagen, efter vi hade ätit frukost - Vi missar aldrig frukosten i vårt hotell. Det finns så mycket att välja på och allt smakar så himla gott. Varje morgon sitter vi minst en timme vid frukostbuffén och äter oss proppmätta. Mums! – Var var vi någonstans nu ? Just det, efter frukosten gick vi alltså till Reykjaviks Stadsmuseum. När man kom in i byggnaden, kände man stämningen direkt. Det luktade och lät jul. I ett hörn lagade de traditionell mat som till exempel rökt lamm, sockerstekt potatis och flatbröd, i det andra gjorde de fina julljus. Det fanns även en kör som sjöng isländska julsångar och en man som berättade julsagor till barnen. Det var verkligen mysigt och stämningsfullt tills någonting roligt hände. Jag tyckte i alla fall att det var roligt, kanske Jia gjorde inte det. Följande hände: Vi stod vid ett fönster, drack varm chocklad och småpratade lite, när plötsligt en jultomte hoppade ut. Jia blev så skrämd så att hon gav till ett högt skrik och spillde hela sin dryck på sig. Tomten bad tusen gånger om ursäkt och hjälpte Jia att torka hennes tröja. Jag skrattade bara så att tårarna rann. Gud, det var så himla roligt!
Nu är vi i alla fall tillbaka i hotellet, eftersom Jia måste byta om. Sedan ska vi åka till Hafnarfjörður. Det är en liten stad nära Reykjavik och det ska finnas en jätte fin julmarknad där. Hoppas att någon där kan förklara för oss hur det nu egentligen är med den isländska tomten. Vi hörde någonting om att det ska finnas flera stycken. Men kan det stämma? Vi har i alla fall inte riktigt förstått det ännu. I morgon är vi kanske klokare.


Trevlig kväll!
Sabine & Jia

Sabines & Jias resdagbok

Lördag 4 december 2010

Ni anar inte vad vi har gjort idag.. Det var helt fantastiskt, en oförglömlig upplevelse. Vi såg valar och delfiner, inte i någon djurpark, men i deras naturliga habitat. Ja, vi skojar inte. Vi är fortfarande helt imponerade. Idag på morgonen, efter vi hade ätit frukost, gick vi till turistinformationen för att hämta lite inspiration till våran dag. Där hittade vi en broschyr om whale watching. De erbjuder dagliga båtsturer. Klockan 13 skulle båten sticka ut till havs. Vi fixade biljetter till oss och gick tillbaka till hotellet för att ta på oss varmare kläder. Vi läste i broschyren att man får låna overaller på båten, men vi ville vara på den säkra sidan. Klockan 13 var det alltså dags. Förväntan var stor och vi skulle inte bli besvikna. Först såg vi en grupp delfiner och massor med olika sjöfåglar, och sen efter ungefär två timmar stötte vi på tre späckhuggare. Det var så otroligt häftigt att se djur, som man bara känner från TVn, på riktigt. Helt nöjda bestämde vi oss att ta en fika i kaféet, att värma upp oss lite. På grund av alla spännande tilldragelser kände vi inte ens att vi var helt frusna. Men det gick inte mycket tid, så hörde vi bara ”Titta, titta!” och när vi kollade genom fönstret såg vi den, en knölval. Den var så stor, säkert femton meter lång. Vi kunde se hela kroppen, eftersom den hoppade upp över vattenytan. Femton meter alltså, kan ni föreställa er hur stort det är? Vi sprang ut på däcket för att kunna vara så nära som möljigt, för att kunna höra valen. Som sagt, det var helt otroligt. Man känner sig så liten och är full av respekt. Det var verkligen dagens absoluta höjdpunkt.

Halv sex på kvällen kom vi tillbaka till Reykjavik. Vi gick rakt till hotellet för att kunna ta en varm dusch. Vi ville absolut inte riskera att bli sjuka. Vi är ju på semester!
Nu är klockan redan åtta och vi håller på att svälta ihjäl. Hoppas vi hittar någon bra restaurang.

Smaklig måltid!
Sabine & Jia

Sabines & Jias resdagbok

Fredag 3 december 2010

Ja, så här ska det vara när man är på semester. Lugnt och mysigt! Vi började dagen med en riklig frukost i hotellet och sedan promenerade vi lite i stan. Vi kom förbi många sevärdheter som Alltinget, Islands parlament, Hallgrímskirkja, Reykjaviks högsta byggnad och nationalmuseet, vilkets namn jag omöljigt kan skriva mindre än uttala. Isländska är ett lustigt språk!
Efter att ha kikat runt lite, sitter vi nu i ett kafé och äter lunch. Här i Island äter man mycket fisk, dessutom lamm- och fårkött. Vi har hört talas om en typiskt isländsk rätt, som heter Hákarl. Det är torkad haj. Låter inte speciellt gott. Jag tror att vi hoppar över den. Efter lunchen tänkte vi att julhandla lite. Hela staden är så fint julpyntad.

På kvällen har vi planerat att delta i en ledad tur till Viðey, en ö nära Reykjavik. Tjejen i receptionen rekommenderade oss den. Hon berättade att turen är dedicerad till ett av Yoko Onos projekt, som syftar till att skapa världsfred. Hon sa att turen förenar historia, natur och konst. Vi tyckte att det lät jätte intressant och bestämde oss för att följa med. Receptionisten var så snäll och bokade biljetter till oss. Klockan åtta är det dags.  Det blir jätte spännande.

Hej dååååå!!!
Sabine & Jia

Sabines & Jias resdagbok

Torsdag 2 december 2010

Vilken dag! Efter nio timmar på väg är vi äntligen framme. Idag började nämligen Jia och jag våran resa som ska leda oss först till Islands huvudstad Reykjavik och sedan vidare till London. Första dagen kändes mer som en mardröm än semester. Halv fyra på eftermiddagen skulle vi har träffats i T-Centralen för att åka tillsammans till Arlanda. Men det blev inte så. På bussen mot Slussen kom jag nämligen på att jag hade glömt mitt pass hemma. Typiskt mig! Det är alltid någonting som går fel när jag reser. Antigen missar jag mitt flyg, tappar min biljett eller min resväska går forlorad. Jag rindge i alla fall Jia för att berätta vad som hade hänt och för att säga att jag skulle träffa henne på flyplatsen. Hon blev så klart lite stressad, inte det bästa för en kvinna som är med barn. Men vad skulle jag ha gjort? För att kunna hinna med flyget var jag tvungen att ta en taxi till Arlanda. Jag vill inte ens tänka på alla fina saker, som jag skulle ha kunnat köpa med dem där pengarna, som taxin svalde. Klockan fem kom jag i alla fall till flygplatsen och med lite oförskämdhet när det gäller köer hann jag med vårt flyg,somgick 18:05. Vi flög via Köpenhamn till Reykjavik och 22:30 var vi äntligen framme. Gudskelov visade hotellet sig att vara bra. Vi hittade det på internet och litade bara på andras bedömningar. Men priset (335 SEK med frukost) och det centrala läget har övertygat oss. Ett litet tips  alltså till alla som någon gång kommer till Reykjavik, checka in på hotellet Björk.                       
Klockan är nästan tolv nu och vi är jättetrötta. Hoppas bara att morgondagen blir lite lugnare.

God natt.
Sabine & Jia

VÄLKOMMNA PÅ LERNIAS NOBELFEST

Välkommna på Lernias Nombelfest.
Lernias Nobelfest började 2002.Vi vill ha en fest så att vi kan fira den aktuela Nobeldagen.
Den 10 december varje år vi firar Nobeldagen därför Alfred Nobel dog den här dagen 1896.
Idag ska vi få se teater och efter ska vi äta mat som vi har lagat tillsammans och senare kan vi dansa.
Vi hoppas att vi får en underbar dag.
Tack för att ni lyssnade.

Sabine och jag ska ta med oss en morotskaka och saft eller läsk. Notera Matgrupp !!!!

Nnamdi

Matgruppen!

Hej matgruppen!

Jag tar med mig lax på fredag! Jobba på!
Vi ses imorgon!

/Philippa

tisdag 7 december 2010

OBS! ONSDAG 8 DECEMBER

Imorgon onsdag arbetar grupp 1 och grupp 2 tillsammans! Alla ska komma på förmiddagen. Vi har lektion med Karin mellan 8.45-11.30. Vi ska förbereda inför Lerniafesten.

Först arbete, sedan fest!

måndag 6 december 2010

Biekke´s Siberian husky


03 december

Det var tungt att gå upp idag. Efter frukost tänkte vi att  besöka Biekke´s Draghundsturer.  Vi ringde och bokade Stora hundspannsturen, som kostade 800 kr. per person. I turen ingår en hissnade färd med ett storspann Siberian husky. Färden går genom Sävarheden och myrar längs den outbyggda Sävarån. Äventyret tar ca 4 tim.
Biekke´s Draghundsturer ligger ca 25 km från Umeå centrum och hämtning möjlig mot kostnad från Umeå. 
Vi hade alla våran varma kläder på sig. Det var kallt och vi frös, men hade kul i alla fall. Det var en first gång i livet när vi körde ett eget spann. Vi stod själv på släden med 4 hundar och hade guiden med ett annat spann framför oss. 
Efteråt när hundarna vilade och vi människor fikande, fick vi en berättelse om polarhundarnas historia. Om deras relationer till människan sedan urminnes tider och om draghundar idag: med träning, tävling och fjällturer. Det var väldigt intressant. Vi även fick ett hundkörningsdiplom!
Sen hade vi lunch,  badade bastu och åkte till hotellet. 

Till Umeå!

02 december 

Idag vaknade vi tidigt, redan 05.30 och packade våra väskor. Vi ska flyga till Umeå. Vi har bokat bussbiljetter Uppsala - Arlanda terminal (en biljett kostar 99 sek) och stannade på bussplatsen kl. 06.00. Efter 35 min kom vi till Arlanda terminal. 
Vi har checkat in och hade lite tid att köpa i tax-free. Vi köpte lite smink och parfym. 
Flygresan gick bra. Trötta men nöjda har vi landat kl. 09.35 efter 1 timmes resa. Två biljetter kostar 1298 SEK.
Sen tog vi en taxi till Umeå centrum, hotell Scandic plaza. Hotellet ligger på Storgatan 40, centralt i Umeå och har 196 rum, 11 konferenslokaler för upp till 220 personer, restaurang och garage. 
Umeå är Sveriges tolfte största tätort med drygt 75 000 invånare. Efter etablerandet av universitetet i mitten av 1960-talet har Umeå varit en av Sveriges snabbast växande städer.
Vi checkade in och packade upp kläder och sen hade vi frukost i restaurangen. 
Efter frukost tåg vi en taxi och åkte  till Holmsunds tropikhus, som ligger 17 km från Umeå. Där fanns gigantiska pytonormar, dödligt giftiga kobror och skallerormar, snokar, spindlar och annat. Nyinflyttade är världens minsta apa - Dvärgsilkesapan, och de supercharmiga Rödhandade tamariner - apor från Sydamerikas djungler, som det nästan alltid är full fart på.
Vi har fått uppleva hur en orm egentligen känns, hälsade på Emma,  över fem meter långa och 50 kilo tunga tigerpytonhona från Sydostasien.  Oksana även klappade en kackerlacka från Madagaskar.
 En biljett kostar 60 SEK. 
Sen åt vi i Kajutan Restaurang & Pub, som ligger nära till tropikhus och glada och trötta åkte tillbaka till hotellet. 

söndag 5 december 2010

Grupparbete SAS G Oksana och Vera

01 december
Vår tredje dag i Uppsala

Vi vaknade klockan 10, det är vår sista dag i Uppsala. Det känns att vi skulle se mera.
 Vi åkte till ”Fyrishovs äventyrsbad”. Vi har inga badkläder men vi kunde köpa där. Via har badat i olika basänger och åkte vattenrutschbana. Vi tyckte det var kul i stora basängen med vågorna. Hela stället såg ut som en oas med konstträd och blommor. Där kan man köpa dricka och mat. Efter vi åt lite mat vi bastade.
Sen när vi gick ut såg vi riktig vinter ute, det snöar blåste och var minus 6 grader. Vi åkte till hotellet och packade våra väskor, det är vår sista dag i Uppsala. I morgon ska vi åka till Arlanda och där ska vi ta flygplan till Umeå.

Grupparbete SAS G Grupp 2

30 november

Vår andra dag i Uppsala

Vi vaknade klockan 9.00 och vi kände oss jätte hungriga. O vad gott det skulle bli med hotellfrukost, tyckte vi. Det är nästan farligt med frukost på hotell. Det brukar vara mycket god mat och man vill prova allt. Det är bra att man bor på hotell bara ibland. När vi hade ätit frukost färdigt, bestämde vi att vi ville åka till Uppsala Universitet (UU)
En receptionist på hotellet berättade för oss att UU är mer än 500-år gammalt! Att det har högklassig utbildning och det är ett av norra Europas högst rankade lärosäten. Vera tyckte att det var intressant at kolla kurser inom arkeologi och Oksana tyckte att kurser inom politices kandidatprogram skulle vara intressant.

Det var minus 5 grader och vi bestämde att det var bäst att åka taxi dit. När vi kom fram steg vi ur taxin. Vi var imponerade av det stora, gamla och jätte vackra UU. Vi gick runt, tog bilder och pratade med studenterna. Vi tyckte mycket om UU och deras miljö. Men vi bestämde att vi inte ville flytta till Uppsala för att studera. Det verkar rätt så krångligt. Vi ska fortsätta att studera i Stockholm.
Klockan var 15.00 när vi åkte till Suttungs Gränd 3, restaurang Peppar Peppar. Där åt vi en avsmakningsmeny (5 rätter). Maten var underbar, speciellt tyckte vi om pilgrimsmusslorna.
Efter det åkte vi tillbaka till hotellet för att byta kläder . Vi hade planer att besöka Reginateatern, på Trädgårdsgatan 6. Vi skulle se föreställningen ”Fyra Lyckliga män 2”. Det är en cabaretvyshow. När vi var på väg till teatern kom Oksana på at hon hade glömt sin telefon på restaurangen. Så bad vi taxin först åka dit och sen till teatern. Vilken tur hon hade! En trevlig hovmästare på restaurangen gav tillbaka telefonen till henne. Sen hade vi bråttom. Taxin stannade framför dörren 18.40. Föreställningen började klockan 19.00. Vi han precis. Föreställningen var riktigt bra.
Efter det var vi så trötta att vi tog taxi till hotellet. Där åt vi lite frukt och gick och lade oss.

Grupparbete SAS G Grupp 2

29 november
Första resedagen till Uppsala
Klockan 6.00:
Idag ska vi, Oksana och Vera åka till Uppsala! Det ska bli jätte spännande. Dit ska vi åka tåg. Tåget går klockan 8.50 och kommer fram 9.47. Restid är 57 minuter. En biljett kostar 141: -, vi åker 1 klass.
Senare på kvällen:
  Vi hade varsin stor väska med kläder och smink. Vi träffades vid ICA Maxi och åkte taxi till tågstationen. Ja, tåget kom i tid och kupén var bra . Vi var så hungriga. Äntligen fick vi maten. Det var riktigt gott och sen fick vi kaffe med choklad.
 Sedan var vi framme! Vi tog taxi till hotell Clarion på Dragarbrunnsgatan 23 i centrala Uppsala.  Våra kompisar hade rekommenderat det som det bästa hotellet i Uppsala. Vi fick varsin svit. Vi gick upp till sviterna och packade upp kläderna. Efter det åt vi lunch på hotellet. Sen vi gick till SPA avdelning som heter Chic Clinic. Där tog vi en SPA behandling som kostar 1350: - (80 min).
Där ingår peeling, fot, hand och ryggmassage. Sen avslutades den med ansiktsrengöring.  Efter SPA gick vi på våra rum för att byta kläder klockan 18.00. Sen åkte vi taxi till Uppsala Stadsteater som ligger på Kungsgatan 53. Där såg vi föreställningen ”Anna Karenina”.  Efter teatern promenerade vi till restaurangen ”China river” som ligger på Kungsgatan 57A. 
 Där diskuterade vi föreställningen som vi hade sett. Efter den goda maten var vi trötta men glada och åkte till hotellet och sov.
Den första resedagen är slut. Imorgon väntar Uppsalas sevärdheter på oss!