fredag 29 oktober 2010

Hej !!

Jag heter Saman men jag kallar mig Aland. Jag är gift. Jag är 35 år, Jag bor i Nacka. Jag kom från Kurdistan för 2 år sedan. Jag var lärare på Tekniska institutet i mitt land. Jag talar kurdiska, arabiska, engelska och lite svenska. Jag tycker om att lära mig nya språk. Jag tycker om att arbeta med datorprogram och jag tycker om att fotografera.
Jag tycker om att idrotta.
Jag tycker om att läsa böcker.
Jag tycker om att lyssna på musik och dansa.
Jag tycker om att resa och träffa nya människor.
Jag tycker om att hjälpa mina vänner och människor.

MANNEN FRÅN DJUNGELN I SVERIGE

Hej!
Jag heter Nnamdi och är 26 år gammal. Jag kommer från Afrika. Jag är gift men har inga barn nu. Jag kom till Sverige den 10 juni 2009, det blir 1år och 4 månader den här veckan som jag har varit i Sverige.
Vad tycker jag om Sverige? Mycket! Sverige är ett fint land, med vackra människor, människorna här är lite kalla, inte så öppna, men de är snälla. Jag gillar svensk mat, köttbullar med potatismos är min favorit, oi oi oi !
Det sociala systemet här är fantastiskt! Regeringen vill alltid ge människorna ett bättre liv, även en invandrare som jag kan få hjälp, t.ex. jag lär mig svenska på SFI gratis, undebart! eller hur?  Jag undrar "hur kan man leva bättre som invandrare?" Jag vet inte! Vad tror ni?
Jag hoppas att jag kan klara SFI så snart som möjligt för att integrera mig bra här. Jag har en fru, jag spelar fotboll i ett lag här i Stockholm. Jag kommer att få en förstahands lägenhet, Jag jobbar nu och har 2 andra jobberfarenheter här. Jag kan tänka positivt om framtiden och det viktigaste är att jag är lycklig och trivs jätte bra här i Sverige.

Hej

Hej,
Jag heter Monika. Jag är från Indien. Jag kom till Sverige för 3 år sedan.
Jag är gift. Jag har en flicka. Hon går i F-klass i Luma.
Jag tycker om Ektorp skola och lärarna och mina klasskompisar.
De är jätte snälla och hjälpsamma.

Hej för alla

Hej !
Jag heter Maijd och kommer från Irak. Jag är 41 år. Jag studerar sfi på Lernia skola. Jag är i c-kurs nu. Jag kom till Sverige med mina syskon för fyra år sedan. Nu  studerar jag  och  söker jobb också. Jag  trivs i Sverige därför att jag har många bra klasskompisar. Min fru kommer från Irak också och vi har en flicka. Vår dotter heter Meryam och hon är bara tre månader. Jag har en glad familj och bra syskon och bra lärare och bra kompisar.

måndag 25 oktober 2010

Khalil!

Jag heter Khalil. Jag kom från Afghanistan för fyra år sen.
Jag utbildade mig i mitt land till jurist. Jag jobbade som polis i mitt land.
Jag hade också eget företag, mataffär i mitt land. Jag  läser S F I svenska för invandrare nu. Jag är gift och jag har 6 barn. Mitt äldsta barn läser på universitetet i Örebro. Mina 3 barn läser på Nacka gymnasium. Mina 2 barn läser i Älta skolan. Som person är jag utåtriktad,social och har lätt att skapa kontaktan. På min

Ana Maria

Hej mitt namn är Ana Maria . Jag kommer från Ecuador .  Jag är gift och jag har en 6årig pojke . Jag arbetar som vårdbiträde på ett äldreboende i Saltsjäbaden.  Jag är en person son gillar att hjälpa andra, jag är glad och jag har mycket tålamod.  Jag kämpar för att komma vidare och få en bättre framtid. På min fritid gillar  jag att läsa  och ta hand om min son.

Tjena!!!

Jag heter Juste. Jag är 21 år. Jag kommer från Litauen. Litauen ligger i Europa. Litauens huvudstad är Vilnius. Förut bodde jag där. Vilnius är en gammal och jätte vacker stad. Jag tallar litauiska, engelska, ryska och lite svenska. Jag tycker mycket om att lära mig nya språk.
I Litauen arbetade jag som fotograf. Jag älskade mitt jobb! Jag hoppas att jag ska arbeta här som fotograf också efter sfi.
Jag tycker om att resa, läsa böcker och titta på gamla filmer. Det är ett bra sätt att slappna av, tycker jag.