fredag 11 mars 2011

tsunamin i Japan..

Jag gick till jobbet idag jag gick inte till skolan. Det första jag gjorde när jag kom hem...Jag försökte ringa till mina kusiner i Japan men jag kunde inte nå dem. Jag var mycket orolig för dem alla. Jag ska försöka ringa dem igen imorgon. Jag hoppas att alla kommer att vara ok.

Glad fredagkväll!

Idag har vi haft vackert väder hela dagen! Hela vårt sällskap har åkt skidor förutom jag och Flora. Vi har lekt i snöhögar istället. Imorgon ska pojkarna pröva att åka snowboard.
Nu önskar jag er en trevlig helg så ses vi på måndag!

/Philippa

DEN 11/3 I SKOLAN

Idag hade vi lektion tillsammans med grupp 1. Vi trainade utal med Karin. Jag gjorde inte presentationen den här veckan men vi kom överens med Karin att jag ska göra den nästa vecka.
                                                                                       Trevlig helg!
                                                         
Nordiska museets slottsliknande byggnad invigdes i ösregn den 8 juni 1907. Långa blågula banderoller smyckade fasaden, flottans musikkår spelade från museets balkonger och på den monumentala entrétrappan välkomnades invigningsgästerna av folkdräktsklädda dalkullor.
Från början var det avsett att museibyggnaden på Djurgården skulle bli fyra gånger så stor. Kung Oskar II upplät marken och det första spadtaget togs 1888. Bygget gick långsamt - det var alltid brist på pengar. När 1897 års stora Allmänna Konst- och Industriutställning visades på Djurgården stod norra delen av den nuvarande byggnaden färdig. 1907 var hela byggnaden färdig och öppnades för publiken. 2007 fyllde museibyggnaden och dess samlingar 100 år vilket firades med olika specialutställningar.


Statyn Gustav Vasa är det första man möter när man kommer in i 


Utställningen Dukade bord visar hur vi dukade från 1500-talet till 1950: stora fester, kaffekalas, tebjudning och brännvinsbord.






Utställningen Traditioner berättar om när, hur och varför vi har traditioner. 


I Nordiska museets utställning Modemakt möter besökaren dräktfigurer från tre årtionden, 1780-, 1860- och 1960-talen. Det var tider då ekonomi, idéströmningar och teknisk utveckling särskilt starkt påverkade modet och därmed hur folk klädde sig.






Bilar, båtar, flygplan, tåg, ångmaskiner, mekaniska leksaker, tennsoldater, spel, leksaksfigurer och nallebjörnar... Cirka 200 leksaker som framför allt pojkar lekt med visas i Leksaksrummet. 




Män i baddräkt är en liten utställning som handlar om badkläder för män. 


// Vera









torsdag 10 mars 2011

Godmorgon alla!

Ursäkta mig för idag men jag vaknade och inte mådde så bra så jag kan tyvair inte komma till skolan!Jag ska läsa hemma!

onsdag 9 mars 2011

Jag tänkte på mat..

Jag hade brådskande arbetat så kunde jag inte gå till skolan i morse. Jag var hungrig efter arbetade så jag tänkte på vad jag åt för middag....Thai mat...pizza eller sushi. Men slutligen lagade jag biffstek med champinjonsås. Hmmm kanske nästa gång laga  jag Thai mat.

Min Biffstek....

Vad har hänt med grupp 2?

Jag ser fortfarande bara inlägg från Anna och Chonnakan! Vad har hänt? Har ni andra också tagit sportlov?
Idag har solen inte skinit så mycket. Joakim, min man och pojkarna har åkt skidor med våra vänner. Idag ville inte Flora åka skidor. Hon har åkt pulka och lekt i snön istället. Jag fick jättegod lunch: grillade tunnbrödsmörgåsar och nu känner jag lukten av koreansk mat. Det blir mycket god mat när man har semester! Vad har ni ätit för gott idag?

Vi hörs imorgon igen! Eller hur grupp 2!

Caspar, Alexander, Flora och Benjamin i soffan efter en dag i snön!

Den 8/3 i skolan

Igår gjorde vi en repetition på normala verben i alla format!Det var götte bra lektion och nu allt är klar för mig!
Idag ska jag inte gå till skolan men senare kommer jag att skriva ett inlägg om hur jag förberedde mig till morgondogens presentation!

tisdag 8 mars 2011

Min dagen !!!!!

Jag gick till skolan imorse.  Idag studerade vi "verbformerna".  Shahab har lärt ut på ett bra sätt så jag kunde förstå lätt, Jag tyckte att det var roligt i klassan!

På vägen hem, glömde jag inte att köppa "semlor" Hmmmm!!! De såg så goda ut och smakade jätte gott också.  ^-^


Ha en bra kväll alla.....

Måndagen den 7/3 i Hassela

Hej mina vänner!
Chonnakan och Anna, vad duktiga ni har varit! Men vad har hänt med er andra? Är ni sjuka? Jag hoppas att ni inte är sjuka. Jag har det jättebra här i Hassela med min familj. De har åkt skidor nästan hela dagen. Jag och Flora har åkt en liten stund eller egentligen är det bara Flora som har åkt. Vi har haft vackert väder idag, blå himmel och sol. Jag har längtat efter solen! Snart kanske våren är här!

Vi hörs igen imorgon!

/Philippa

måndag 7 mars 2011

Den första dagen i veckan....

I dag gick jag inte till skolan eftersom jag skulle på besök hos doktorn igen.  Men i kväll började jag skriva vad jag kommer att presentera på torsdag om Thai tradition. Det är inte lätt  men jag försöker så gott jag kan.

Hej Philippa!

Idag hade vi lektion med Shahab.Första trainade vi med vokaler och efter trainade vi med uttal.Sedan läste vi 7 svara nya verben och vi skrev diktamen!Det var rolight och vi hade en bra dag i skolan.
Philippa jag hoppas att du också har en bra dag med din familj!

Min solig dag (sondag den 6 mars 2011)


Igår var det fint väder. Det var inte mycket kallt och det var en solig dag. Så jag tog en promenad med min pojkvän för att frisk luft. Det var underbart med vit färg snö och solsken.

VAD GJORDE JAG IDAG (6/3)

Idag vaknade vi klockan 8.30.Vi var mycket friska.Vi gick upp och åt frukost tillsammans.Sedan åkte min man till jobbet.Jag promenerade med Kassiani.Efter promenaden gick vi hemma och åt lunch.Vi var  hemma resten av dagen.Vi lekte,vi tittade på tv och vi åt kakor!Sedan sov Kassiani och jag skrev den här texten.
Hej då!!!!!!!!!På återseende!