torsdag 18 augusti 2011

Riga .Gamla Stan

Riga .Gamla Stan
11 augusti
Idag vi gick upp tidigt.  Sen åt vi jätte go frukost på vår fint hotell.  I hotell vi fik information att på torget man kan tå guida till Gamla Stan. Det kostade runt hundralapp. Många av stadens vackraste sevärdheter har koncentrerades i Gamla Stan. Därför tyckte vi att det är bra ide att börja vår upptäcktsfärd i där.
Guiden hade visat till oss katthuset som ligger i Gamla Stan. Huset har fått sitt namn efter de två svarta kattstatyerna på taket. Husets ägare blev vid millennieskiftet utesluten ur sällskapet The Great Guild. Som en hämnd vände han katterna så att deras rumpor pekade mot sällskapets lokaler tvärsöver gatan. När mannen till slut fick återvända till sällskapet vände han tillbaka katterna.
Sen guiden hade visat oss Dome Cathedral som också ligger i Gamla Stan. Det är största katedralen i Baltikum grundad av Lettlands germanska erövrare i början på 1400-talet under biskop Albert. Denna kyrka har blivit ett landmärke för Rigas Gamla Stad. De senaste århundradena har kyrkan blivit förstörd flera gånger för att sedan byggas upp igen. Der för den har olika arkitektiska stilar. Den senaste ombyggnation gjordes 1776 och tornet restes då till 90 meters höjd.
Efter det vi tackade guiden för spanande sightseeingtur i Gamla Stan. Sen åt vi mat i en liten restaurang och efter vi åkte till hotell. Vi vart glada men trötta efter sightseening i stan. Vi åt lite matt i vårt rum och spelade mini golf.
Ny ska vi lägga oss. God natt!

måndag 15 augusti 2011

15/8 Göteborg

Hej igen!
Idag  vaknade jag klockan 11.00! Jag duscade och ringde till mina kompisar.

Idag bestämde oss för att promenera lite och fika. Vi var lite trött och vi ville ta en paus!

Vi gick på ett café och fikade för mycket. Caféet heter "Biscuit". Det är en fantastisk plats!


Sedan promenerade lite. Det var inte så varmt idag!
men inte så kallt!



Efter det åt vi lunch och sedan gick till hotellet.


Klockan 18.30 jag lyssnade på radio och efter det sov jag!


Vi ses mina kompisar!
/Anna

10 augusti

Vi är nu 4 kompisar som resa landet, jag är fortfarande den enda man i gruppen. Tsion kom direkt till Göteborg från Stockholm och tjejerna är glada. I går hade vi en rörlig dag, Anna planerade alla som vi gjorde och platser vi besökte. I dag hade jag chansen att ta hand om dagens aktiviter.
Vi började dagen med en lugna promenader efter vi åt frukost, väder prognosen för i dag är gynnsammt och utan moln. Toppen!
Senare gick vi till den största nöjespark i hela Skandinavien " Lisberg".


 Vi åkte Balder ( röstade flera gånger "Världens bästa trä berg-och dalbana" ) och det var underbart och spännande.



 Det gick tyvarr inte sa bra för Anna, hon kräktes och blev illa, oooh. Tsion och Judith hade inga  problem, de njöt sig ganska bra på Lisberg.

Eftersom Anna mådde illa, vi hade inget annat val än att annullera vår Lisberg äventyra och återgå till hotellet.
Vi åt middag på bättre humör, Anna kände sig bättre med hjälp av varm soppa. Sen började hon berätta mer av våra tidigare besök i Malmö till Tsion, sjukdom glömt.
Vi gick för några drinkar pa hotellets bar, där jag lärde mig att inte tvivla en grekisk kvinna som dricker Ouzo (ännu en sjuk en).





 Anna sa att vi maste aker till kyrkan, jag är lite tveksam om det. Natten fortsatt med en dans, sen jag dansade till sängen lyckligtvis, tack vare mina vänner.




söndag 14 augusti 2011

11/08-2011

klockan är åtta på morgonen när vi vaknade idag, då åt vi frukost. Jag mår bra när jag är med mina kompisar.
Sedan Anna berättade för oss att hon ville åka till en kyrka i närheten. Jag, Nnamdi, Tsion och Anna kom överens att gå till kyrkan.


Kyrkan heter Oscar Fredriks kyrka. Den var väldigt vacker. Kyrkan var väldig intressant. Vi kom tillbaka till hotellet ungefär klockan 14:00, då vilade vi cirka ett timme, Sedan så bestämde vi att åka till en restaurang för att äta eftersom att vi var hungriga.


Restaurangen heter Restaurang Göteborg, och det samlas mest folk som gillar sjön där. Maten var VÄLDIGT god. Det här är vad jag åt. Sedan promenerade vi i staden.

Det här ligger nära Alingsås kommun.
Klockan var 22:00 då vi hade kommit tillbaka till hotellet eftersom att vi var jätte trötta
Hejdå vi ses imorgon!!!