fredag 6 maj 2011

Ramona och Zarko av Maria McShane och Lena Samuelsson

Hej grupp 1 & 2!
Idag har vi läst klart novellen om Ramona och Zarko. Det finns tre delar. Har du inte alla delar? Be Philippa! Läxa till nästa vecka är att läsa alla delar. Ni måste också kunna ordlistan. Nästa fredag ska vi diskutera novellen. Ni behöver diskussionsfrågor. Fråga Philippa, igen! Ni kan lyssna på novellen hemma. Det kan ni göra här! Nedan kan ni läsa en sammanfattning av novellen. En sammanfattning berättar kort vad något handlar om. Sammanfattningen har vi skrivit idag.

Trevlig helg!

/Philippa

En sammanfattning
Novellen handlar om en tjej och en kille som heter Ramona och Zarko. Zarko har nyligen kommit till Sverige. Han börjar på högstadiet och träffar Ramona i skolan. De blir kära i varandra.
Deras mammor är arga på varandra. Zarkos mamma gick till jobbet. Vid övergångsstället kom en bil. Ramonas mamma körde bilen och pratade i mobilen. Hon såg Zarkos mamma och tvärbromsade. Zarkos mamma ramlade på gatan.
Zarko och Ramona träffas på ett kafé. Ramona berättar om olyckan. De bestämmer att deras mammor ska mötas på kafét. De är mycket nervösa när de tänker på deras möte. På kafét berättar Zarko att han och Ramona är kära i varandra. Mammorna är jätteglada därför att de har blivit kompisar. Bägge två studerar på sfi.

1 kommentar:

  1. Tack så mycket Philippa. Jag kommer att läsa hemma och försöka förstå om berättelsen.

    Ha en trevlig helg

    Chonnakan

    SvaraRadera