onsdag 22 december 2010

Sabines & Jias resdagbok

Tisdag 14 december 2010

Äntligen hemma igen! Det var verkligen en fantastisk resa, men det är alltid skönt att komma hem, att sova i sin egen säng igen. Allt gick bra på hemresan, tack och lov. Vi gick upp ganska tidigt på morgonen, eftersom vårt flyg gick 9.30 från London Stansted. Vi betalade bara 300 SEK för biljetterna. Ryanair är bäst. ;)  Vi flög till Skavsta och därifrån tog vi Flygbussarna till Stockholm. Allt gick smidigt.

Vi kommer aldrig att glömma vår härlig resa. Vi har gjort och sett så mycket. Min personlig höjdpunkt var whale watching på Island, en oförglömlig upplevelse. Jia, tror jag, var mest imponerad av alla kulturella sevärdheter. Och tillsammans njöd vi av den fina julstämmningen, som dominerade både Reykjavik och London. Det enda negativa vi skulle kunna nämna är extrakilona på vara höfter efter all god mat vi åt. Jag tror att vara nyårslöften ska vara samma i år, nämligen att banta, eller hur Jia?!

Vi önskar er alla god jul och gott nytt år!

Vi ses.
Sabine & Jia

Sabines & Jias resdagbok

Måndg 13 December 2010


Idag var det vår sista dag i London, Vi bestämde oss för att gå till Harrods—Londons mest berömda varuhus. Det var massor med människor i affärerna. Det kanske berodde på att det är ganska nära jul nu. Jag läste i en broschyr att man också kan göra sina inköp online. Det är en bra idé, då kan man spara tid. Sabine ville handla en julklapp till sin man. Det är ganska svårt att handla presenter till andra. Till slut hittade vi ett par kragstövlar som är väldigt fina och också verkar bekväma. En kvinna som jobbade där frågade oss vänligt om vi ville boka en personlig shoppare som kan hjälpa oss med inköpen. Vi ska inte handla så mycket så vi tackade nej. Personalen som jobbar där var verkligen snäll.
Jag älskar jul, inte bara för att man kan få presenter utan också för att atmosfären under julen är väldigt mysig. Alla såg så glada ut, en stor julgran med massor julprylar stod mitt i gallerian. Allting gav mig en känsla av att tomten ska komma snart. Harrods var väldigt mycket större än jag hade trott och man kunde tillbringa många timmar där utan att hinna se allt. Vi begav oss till hotellet ganska tidigt eftersom vi var tvungna att packa inför hemresan.

Vi hoppas att allt går bra i morgon. Håll tummarna!

tisdag 21 december 2010

Julbrev!

Hej alla SFI-deltagare på Lernia i Ektorp!

Vi vill önska er alla en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År!
Tack för denna fina innehållsrika termin!

Vi har studerat både i klassrummet och hemma. Vi har arbetat i FRAMÅT. Vi har skrivit diktamen, test och B-, C- och D-prov.

Vi har visat vår fina skola för observatörer från Våga visa och Skolinspektionen.

VI har varit på biblioteket och lånat böcker på svenska.
Ni har läst er första svenska roman.

Vi har byggt en blogg tillsammans! Där har ni skrivit många texter och där finns också många vackra fotografier!

Vi har promenerat tillsammans till Nyckelviken. Där tittade vi på bondgårdsdjur och fikade i höstblåsten.

Vi var ledsna när Elli slutade men glada när Karin började!

Vi har haft politiker på besök i skolan och vi har varit på studiebesök på riksdagen.

Vi har besökt historiska museet tillsammans . Där lärde vi oss hur svenskarna levde på vikingatiden.

Vi har haft ett temaarbete om Alfred Nobel. Ni har skrivit uppsatser, en pjäs och spelat teater – allt på svenska!

Vi har haft en fantastisk LERNIAfest! Allt var magnifikt, teatern, maten, dukningen, musiken, värdinnan och så klart gästerna. Stort tack!

Vi har gått på julmarknad i gamla stan och känt julens goda dofter!

Vi har bakat lussebullar och pepparkakor hemma hos Philippa.

Ni har gjort ett fint jobb under höstterminen.
Vi önskar er ett härligt jullov!

Välkommen till skolan igen den 10 januari 2011, kl 8.45!

Cecilia, Karin & Philippa

RAMADAN Eid

Vi har fest .Jag skule få gäster Ramadan maten .Vi åt jag och mina gäster som jag gjörde specielt för Ramadan.Efter åt lyssnade på musik och dansade .Kännade jag är mycket glad .
Dalal