torsdag 26 april 2012

Torsdagen den 26 april 2012

Hej!

Vi fick veta vem som blir vår lärare idag. Han heter Stefan Ljung men vi vet ingenting om honom så vi skrev ett välkommenbrev till Stefan och frågade vem han är!
Glöm inte att skolan är stängd på måndag den 30/4 och på tisdag den 1/5. Vi ses på onsdag! Läxa till på onsdag är att hitta en intressant artikel från en dagstidning. Klipp ut den, läs den, skriv upp minst 5 nya, svåra ord ord och skriv en kort sammanfattning av artikeln. På onsdag ska vi kunna berätta om vår artikel utan att läsa i våra anteckningar! Karin hälsar att fredagar är obligatoriska skoldagar!

Hälsningar
Philippas jätteduktiga elever!

onsdag 25 april 2012

Onsdagen den 25 april 2012

Hurra! Idag är det löningsdag! Vi arbetade med meddelanden. Sedan skrev vi ett litet prov. Vi fick skriva olika meddelanden. Efter pausen hade vi hörförståelse från Rivstart sid. 150 och sid. 156. Vi lyssnade på ett samtal hos polisen och fyllde i ett formulär. Vi pratade också om adjektiv, t.ex. Hon ser snäll ut, Hon ser ledsen ut.

Glöm inte läxan till i morgon! Vi ska diskutera: Hur får man jobb i Sverige?

Vi ses i morgon. Ha en bra dag!

Hälsningar
Philippa & alla duktiga elever

tisdag 24 april 2012

Hej Edyta, Wan, Dalal & Wazhma!

Idag har vi arbetat med meddelanden. Vi har skrivit olika typer av meddelanden. Vi har lärt oss nya ord och uttryck: förlorat, upphittat, återfås mot beskrivning, lägenhet sökes, till salu/säljes, köpes, hittegods, upptäcka, en telefonsäljare, anmäla, ett meddelande, en anslagstavla, en anmälan, referenser finnes.

Imorgon ska vi fortsätta!

Mvh
Philippa & alla duktiga elever!