torsdag 24 februari 2011

Sos-k slut hämnd

Två fångar från Tanzanie dödades den 17 februari av fångvaktarna som de försökte fly genom att utnyttja en makt elektricitet. En av fångarna var tvungen att avtjäna en påföljd på 20 år¨ fångelse medan den andra var en tilltalad som hade överförts från fängelset i Bujumbura för  mordet på sångerska Soso-k och efter vissa källor var de inte hans första försök devor.

Nytt studiebesök:Nordiska museet

På onsdag, den 2/3 ska hela skolan åka på studiebesök. Vi ska åka till Nordiska museet som ligger på Djurgården. Vi träffas klockan 9.30 på Slussen, vid spärrarna till tunnelbanan. Sedan promenerar vi till Djurgårdsfärjan. Den kostar ingenting om du har SL-kort. Om du inte har SL-kort kostar resan 40 :-enkel resa.
På museet ska vi titta på en utställning som handlar om traditioner. Det finns många andra utställningar som ni också kan titta på. Inträdet till museet är gratis för skolan.
På museet finns ett matsäcksrum där vi kan äta lunch. Det finns också en restaurang på museet.
Du får fotografera på museet men du får inte använda stativ eller blixt.

Nu får vi hålla tummarna för att det inte blir snökaos på onsdag!

/Philippa

076-789 04 78

onsdag 23 februari 2011

Thailändskas nyheter


Call centre svenska gäng öppnade hemsida sålt produkter innan de fly med pengar. Primär offren hittade över 300 skador och det är värt 10 miljoner baht.

Ulf Carl Johan Hälsa Bah Ken och Mr Tommy Viktor Söderlund, svenska hövding call centre och deras övriga 4 greps av polisen resor. Efter de tagit plats i Pattaya city, Chon Buri på arbetsplatsen och bedrägliga europeiska från Skandinavien. Mångfalden av öppen-handel webbplats, utlandsturnéer, bilförsäkring och hem dekorera och konstruktion. När offren trott och överförs köpa pengar till sitt bankkonto. De låter inte alla offer att finna en väg att kontakta dem.

Från den ursprungliga undersökningen. Offren var svek mer än 300 skador och värt cirka 10 miljoner baht, medan de åtalade begärde, de bara vara ett kontrakt från webbplatsägare och fick pengar av 25.000 baht per månad och de gjorde upp for 6 månader.

Årets fotbollsbröllop

Roliga saker händer hemma. I dagens sporttidning har jag läst om en romantisk fotbollsspelare som spelar i den andra divisionen i Rumänien, i ett lag som heter V. Brăneşti. Moderna tidens don Juan, på sitt äkta namn Bogdan O., bad sin tränare att bli utbytt i den andra halvleken av fotbollsmatchen, så att han kan närvara sitt eget bröllop. Man bara hoppas att han tog av sig fotbollskläderna innan han gick till kyrkan. Stora bröllopet hände i söndags.

Lycka är...

Lycka är att sitta i soffan och titta på Tingeling tillsammans med Flora. Vad är lycka för dig?

tisdag 22 februari 2011

NYHETER !!!!!!!!!

Den här veckan valde Lernia Ektorp (brådskande och desperat) sin egen bloggordningsmakt samt polis Nbambisson (son till den legendarisk Nbambi -tränade av Wallander-). I sin första intervju som bloggens polischef, talade han om sitt mål.
  "Jag skulle vilja hota alla elever som inte skriva och publicera deras läxor eller veckans inlägg på bloggen. Sedan några veckor har bloggen sett tråkigt ut. Det är inte bra, det går inte!" sade han. Han förtsätter " med nya regler nu på plats kommer vi att ta vår blog till sin tidigare glans" . Skolans lärare M. PilPPa- är mycket optimistisk om den nya utvecklingen. "Jag gillar Wallander" sade henne. Vad hon menar ...kommer vi snart att veta.

Tack

Anonym

söndag 20 februari 2011

Veckans inlägg

Den här veckan ska vi lära oss mer om världen. Vad händer i världen? Du ska rapportera om en nyhet från ditt hemland eller från ett annat land som du är intresserad av. Du ska senast ha publicerat ditt inlägg på torsdag den 24/2 2011.

Berätta:

Vad har hänt?
När hände det?
Vilka personer var inblandade?
Vad tycker du om det inträffade?
Kan man läsa om nyheten i svensk media? Om man kan det vill jag att du länkar till notisen/artikeln.

Lycka till!
/Philippa