lördag 4 februari 2012

4/02 Andra dag i Linköping


Hej!
Våran andra dag i Linköping började vi kl.9.00 på morgonen. Vi fick att äta bra frukost buffé i hotellet och sedan gick vi till Linköpings Slotts- och Domkyrkomuseum som ligger på Borggården 350 meter från hotellet. Vi promenerade 5 minuter till den.


 


Biljetterna kostade 50 kr per person.
 På entréplan fanns en av slottets äldsta delar som berättar om utvecklingen av Slottet och Domkyrkan. I ett hörn fanns ett par mumifierade svartråttor.
 På plan 1 visas unika textilier och ädla dyrbarheter från Linköpings Stifts mäktiga historia.
 På plan 2 fanns en stor modell av slottet. Där kan man verkligen komma nära och titta in i rummen. På en av väggarna fanns delar av fresken från Domkyrkans södra portal m.m.

  
Efter besöken gick vi till en restaurang som ligger 3 minuters promenad från museet. Restaurangen kallas Hamlet och den är en klassisk engelsk pub med en miljö som inspirerar till njutning. Vi åt sen lunch för ungefär 280-320 kr/per. 

  
Vi gick till busstationen och tog buss 522 mot Ljungsbro där ligger Ljungsbro ishall. Resan tog cirka 35 minuter. Vi var framme vid ishallen kl. 17.25. Från 18.00 till 19.00 får man åka skridskor gratis. Vi lånade skridskor och hade en intensiv timme.
 Vi åkte buss 522 till Klostergatan och sedan gick vi litegrann. Runt vårat hotell ligger massa olika restauranger och pubar. Vi fick platser i en av de. ”Harrys restaurang och pub” har öppet till klockan tre på natten. Vi drack lite och dansade. Det var en riktigt trevlig dag.