tisdag 31 januari 2012

Lund 31/1

  Idag ska vi (Roberto, Natalia och Juste) besöka en av Sveriges största universitetsstäder nämligen Lund. Spännande!












Vi träffades klockan 07.00 i Tcentralen. Dit ska vi åka tåg. Snabtåget går klockan 08.14. En biljett kostar 614 kronor, så vi åkte 2 klass. Resen tog circa 4 timmar och vi hade mycket tid att prata med varandra, äta frukost. Vi var framme klockan 12.32. Solen sken, men det var för kallt och för långt bort för att promenera till hotellet med våra stora väskor. Vi tog taxi till Grand Hotel – Lund. Hotellet ligger nära Lunds domkyrka och Lunds universitet.                                                                                                
 Vi fick sviter och gick upp till sviterna att packa ut väskor.







 
                                                       
  Det var dags för lunch! Vi tog liten promenad, och valde en café på Avtalsvägen 2 som kallas “Annas kök“. Till andra kaffet är det svårt att motstå deras hemgjorda bakverk och smörgåsar.






                                                                                                                                                        
 Efter lunch vi tog det lungt och promenerade i staden. På en av stadens murar vi såg en affisch: GOSPELFEST i Lunds Stadshall. Det ville vi se! Föreställningen började klockan 19.30. En biljett kostade 195 kronor och vi behövde inte åka till Chicago för att uppleva riktig gospel! Solisten och körledaren Cinque Cullar från Chicago sjöng tillsammans med sångare från hela Skåne. Det var en medryckande och minnesvärd kväll i äkta ”Chicago-style“.                                                                      Efter konserten bestämde vi oss för att gå tillbaka till hotellet och vila för i morgon har vi stora planer!




1 kommentar:

  1. Vilket fint hotell ni har valt! Jag hoppas att ni inte blir ruinerade så att pengarna räcker till att besöka alla städerna!

    Jag blir också sugen på bakverk när jag ser era bilder!

    Bra och underhållande text! Tänk på tempus!

    /Philippa

    SvaraRadera