lördag 22 januari 2011

Tips på bra bloggar!

Brukar du läsa bloggar? Har du någon favoritblogg? Den här veckan ska vi titta på andras bloggar. Vi ska tanka inspiration!

1) Gå in här!
2) Hitta en blogg som är intressant.
3) Skriv ett inlägg på vår blogg.
  • Du ska presentera bloggen.
  • Du ska berätta varför du tycker att den är bra.
  • Du ska länka till bloggen så att vi lätt kan hitta den!
4) Publicera senast torsdag 24.00 för att få respons på ditt inlägg.

God bloggjakt!

/Philippa


Ett fång tulpaner till alla flitiga skribenter!

fredag 21 januari 2011

Mina föräldrar

Min pappa heter Godwin Uleme. Han är 67år gammal och min mamma är Patricia Nkem Uleme. Hon är 57 år gammal. De bor i Lagos, Nigeria. Min pappa var en lärare i 1960 talet och min mama var en dansare. När de träffades, var min mmama 16 år gammal och de gifte sig nästan omedelbart. När de pratar om deras kärlekshistoria, brukar de disputera som jag gör med min fru Sabine. Så det är kanske min mamma som har rätt :) Nu är de pensionerar och tar hand om sina många barnbarn. Jag hoppas att de kan besöka mig här i Sverige en dag. De har aldrig varit i Europa. Kanske det här året :)

Min Pappa och Mama och jag :)

Det här drack jag idag

Jag hittade inte min müsli i morse, plötsligt försvann den. Jag tänkte att jag såg den igår kväll. oj oj jag åt något för mellanmål när jag tittade en film på tv.....kunde det har varit min kära müsli? Det är kanske detektiv Kurt Wallanders nästa händelse eftersom jag kommer inte ihåg vad jag hade för mellanmål. ok müsli, filmen,mellanmål, Wallander åt sidan, jag åt ingenting för frukost. I Lernia Ektorp frågade jag min lärare om hon skulle vara snäll och ge en hungrig afrikansk kille mat, men hon ville inte. Hon sa "nej Nnamdi jag vill inte". Jag lovar er att det var hennes svar ORD för ORD :(

   Nu dricker jag en mugg te och tänker hur min lärare blev hjärtlös och hur min müsli försvann utan spår...

Min dag.

Jag hade en lång och betonade dag igår. Jag vaknade som vanlig kl 7, borstade tänderna och duschade. Jag brukar äta müsli för frukost, när dagens prognos är att dela ut mina CVs. Ja, jag är nästan arbetslös och är aktiv med min arbetssökning. Jag lämnade mitt CV hos flera företåg så som Bringcitymail och några flyttfirmor som jag hittade på nättet. Det var jobbigt och ibland träffar man otrevliga människor, när man söker jobb. Jag har haft mycket erfarenhet med det och så jag bara le när någon är otrevlig mot mig. Som fransmännen säger " c'est la vie !". Jag åt lunch i McDonalds (inte bra) på vägen hem och sen gick jag ut till fotbollsträning på kvällen. Jag slutade kl 20 och åt middag hemma. Jag duschade och borstade tänderna . Senare la jag mig på sägen nästan död, och sov som ett barn :)

torsdag 20 januari 2011

Mina föräldrar

Min mamma heter Gunilla. Vi är grannar! Det är bra. Vi kan träffas en liten stund varje dag. Vi tycker om att dricka kaffe tillsammans. Min mamma är väldens bästa mormor. Hon älskar sina barnbarn och hennes barnbarn älskar henne.
Min pappa hette Anders. Han dog för ett par år sedan. Han tyckte mycket om att fiska och att vara vid havet. Han var mycket snäll och jag saknar honom mycket.
Pappa rensar fisk och Benjamin tittar på.

Mamma är på äventyr med tre barnbarn.

Grammatikövningar vecka 3

Reflexiva pronomen, possessiva pronomen och reflexiva possessiva pronomen

Här hittar du övningarna nedan.

Kapitel 6  Possessiva pronomen
Kapitel15 Possessiva och reflexiva possessiva pronomen
                Possessiva pronomen och adjektiv

Sedan kan du göra den här övningen och den här övningen.

Du kan också arbeta med dessa övningar:

Possessiva pronomen
Reflexiva pronomen
Reflexiva pronomen övning

OBS! Fredagen den 27 januari har ni prov på PRONOMEN!!!

Grammatikövningar vecka 2

Personliga pronomen
Här hittar du övningarna nedan. Börja från början.Om övningen är för enkel gå till nästa!
Kapitel 2        Personliga pronomen 1                                                                      
                      Personliga pronomen 2
Kapitel 3        Personliga pronomen
Kapitel 4        Personliga pronomen
Kapitel 7        Personliga pronomen
Kapitel 9        Personliga pronomen
                      Pronomen objektsform
Kapitel 16      Repetera personliga pronomen

Du kan också arbeta med Peters potatisar

onsdag 19 januari 2011

Det här åt jag idag!

Till frukost åt jag ett löskokt ägg. Jag drack en kopp kaffe med mjölk, kardemumma och kanel. Jag drack också en smothie. Det är gott och lätt att göra! Du behöver 1 dl mjölk, 1 dl yoghurt, 1 dl juice, 1 banan, en näve frysta bär. Mina favoritbär är jordgubbar och blåbär. Kör allt i en mixer .

Jag åt lunch tillsammans med två av mina pojkar, Benjamin och Caspar på deras skola. Vi fick pocherad fisk med äggsås och potatis och en jättefin salladsbuffé. Där fick jag höra att om man har fem färger på sin tallrik så får man i sig alla vitaminer som man behöver! Hur många färger finns på min tallrik?
Oj, vad är detta? Nu har jag kommit till jobbet. Cilla = bakverk!!!
Benjamin ville ha Keldas thaisoppa och pannkakor idag. Fast jag gjorde en crêpesliknande historia med gårdagens rester till Joakim (min man) och till mig.

Kvällen avslutas med en kopp te. Nu väntar sängen!

Det här åt jag idag!

God kväll. Idag åt jag bröd med smör och marmelad. Sedan för lunch hade jag citron ris med 'Indien pickle'. Det är enkelt att göra och gillar jag det. Sedan på en kväll hade jag kaffee och kex. Och till middag jag tänker att laga 'channa curry' och 'roti'.

Tack! Ha en trevlig sömn.
/Arun.

tisdag 18 januari 2011

Det är min dag!

Hej alla,
Idag jag vaknade klockan 7:50.Sedan gick jag till skola på klockan 8.50. Efter skolan gick jag hem och hade lunch. Sedan sov jag för två timmar.Sedan gick jag till gym på Orminge. Efter gym gick jag till nacka forum för att köpa en sko. Men tyckte jag inte någonting. Sedan gick jag tillbacka hem och åt middag. 
/Arun.

Min dag

Jag vaknade klockan sex och kunde inte förstå att det var morgon! Jag var trött! Sedan duschade jag, åt frukost med barnen... Vi promenerade till deras skola. Det tar ungefär 20 minuter. Sedan åkte jag till Stockholms universitet. Jag tycker inte om att åka tunnelbana på morgonen. Det är för mycket folk!
Hela dagen var jag på universitetet. Jag var jättetrött när jag åkte hem. På hemvägen köpte jag kyckling.
Vi åt kycklinggryta till middag. Efter middagen badade jag Flora medan Caspar spelade synthesizer i badrummet! Han spelar piano och vi har inget piano! Nu ska jag dricka en kopp te och vika tvätt framför TV:n.
Vi ses på torsdag!

Middag!

Min dag

Idag efter skolan ska jag gå till Nacka kommun och lämna en nävarorapport. Sen ska jag åka till Nacka posten för att hämta mitt brev. Efter det behöver jag åka till skatteverket för att prata med min handläggare. Sen ska jag åka tillbaka hem och äta lunch och vila lite.

MIN DAG

I dag efter skolan ska jag åka hem till en min kompis. Sen ska vi äta lunch tillsammans. Efter det ska vi prata och skratta. Sen ska hon göra en fest därför att hennes man kom till Sverige . Sen ska vi dansa och dricka. Efter det ska vi fika tillsammans. Sen klockan arton måste jag åka tillbaka Sen ska jag läsa lite svenska och kolla på tv. Vid klockan elva ska jag la mig     

Min dag

Hola!!!

Igår var jag hemma hela dagen. Det var tråkigt. På kvällen gick jag ut och träffade min kompis. Vi promenerade i staden.
Det var min dag.

Bröllopfest i Ryssland

     I mitt hemland firar man en bröllopsfest i två dagar. Den första dagen kommer brudgummen med sina kompisar in till brudens hem. Men de måste ge pengar till brudens väninnor först. Det är en gammal tradition där gör man allting på skoj. Därefter åker brudparet och deras kompisar till ZAGS(en myndighet som har uppgift att registrera ett äktenskap). På ZAGSen registrerar de sig och byter ringar. Sen åker alla till ett monument
och lägger blommor  där.  Sen är det bröllopskalaset på en restaurang eller hemma. Nästa dag festar släktingar också.

måndag 17 januari 2011

Heja grupp 2!

Hej mina vänner!

Bra jobbat! Nu har ni kommit igång! Glöm inte att läsa varandras inlägg.
Lämna gärna kommentarer. Det är ROLIGT att få kommentarer!
Glöm inte heller att läsa era kommentarer som jag har skrivit.
Ibland har jag skrivit en fråga. Då får ni väldigt gärna svara!
Jag ser fram emot att läsa om er dag. Ni ska få läsa om min!

Ha så roligt!

/Philippa

Så här glad blir jag när ni SKRIVER!

Min första kärlek

Min första kärlek heter Magnus. Han var min granne. När vi var små (5-6 år) bestämde vi att vi skulle gifta oss. Vi skulle gifta oss när vi fyllde 18 år. Varje dag lekte vi tillsammans. Magnus mamma var min dagmamma. Jag var hos henne när mina föräldrar jobbade.
Nu är Magnus gift och har tre barn. Jag är också gift och har barn men inte med Magnus! Vi är inte grannar längre Magnus och jag men jag och min familj bor i Magnus gamla hus!

Min första kärlek.

Min första kärlek.        
När jag pluggade i skolan i mitt hemland hade jag en kärlek. Jag tyckte om en pojke från min klass.
Jag älskade honom från klass fyra till klass åtta men han märkte knappt min kärlek. Sen blev han i sin tur förälskad i mig men jag hade redan slutat älska honom. Tyvärr… Det var försent, jag kände bara sund på honom. Alla elever i vår klass visste att han älskar mig. Efter lektioner väntade han på mig vid skolan eller nära mitt hem. En gång klättrade han på en träd ock ville  titta i mitt fönstret.

Min första kärlek

När jag var 14 gammal hade jag en kärlek. Hon hette Divine.Vi studerade i en samma klass och växte upp tillsammans. Våra både familjer kännde varandra väl.Men kärlken är fint ibörjan.
Första min kärlek hade jag i gymnasiet. Jag var 17 år gammal. Han var 20 år gammal. Jag såg honom första gång i skolan.   Han var jättesnäll och snygg. Jag var jättekärr i honom.  Jag hade aldrig talat med honom för jag varit jättefasat att säga något till en kille. Det var jätte tråkig.

Min första kärlek

Det var mer än 15 år sedan när jag träffade en tjej. Det var hennes första dag i skolan, hon såg jätte vacker ut och när hon pratade kände jag mig hypnotiserad. Alla killar längtade efter henne men till slut valde hon mig :) 
Hon hette Jane, och hon var min första kärlek.Jag köpte henne choklad och glass varje dag för mina fickpengar och drack vatten istället, stackars jag. Jag vet att jag var ung (11 år gammal) och väldigt oerfaren i kärleksaffärer.När vi kysste varandra den första och den enda gången snurrade min värld och jag var nästan dövstum den hela dagen, tycker jag. Vilken söt minne, vilka dumheter..men i alla fall...VILKEN KÄRLEK!!

första kärlek

Min första kärlek… Jag träffade henne när jag hade 12år. Hon var jättevacker och jättesnäll. Jag blev förälskad direkt och jättemycket men jag kunde inte säga till henne - jag älskar dig! Jag trodde  och tror fortfarande att hon visste att jag älskade henne.

söndag 16 januari 2011

5 dagars texter


Hej!
Nu har vi jobbat en vecka och nu börjar vi komma igång! Bra!
Den här veckan har jag semester måndag - onsdag. Jag ska vara på Stockholms universitet och vara elev! Det ska bli roligt men jag kommer såklart att sakna er! Ni får vikarie och Karin kommer också att ta hand om er. Jag har planerat vad ni ska göra så ni kan INTE ta semester!
Vecka 3 ska vi lära känna varandra bättre! På måndag börjar vi skriva! Glöm inte att det är roligare att läsa en text med bilder. Publicera ditt inlägg senast 24.00 måndag – fredag, etiketter: ditt namn.
Dag 1 – Min första kärlek
Dag 2 – Min dag
Dag 3 – Det här åt jag idag
Dag 4 – Mina föräldrar
Dag 5 – Vad är kärlek?
För att få inspiration kan du titta här:
Mycket nöje!
/Philippa