onsdag 1 februari 2012

1/02 andra dag i Lund

Hej!
Idag var lång dag. Vi vaknade kl.8.30 på morgonen. Sedan åt vi frukost i hotellet och gick till Lunds Universitets Historiska Museum.










  Det är Sveriges näst största arkeologiska museum. I museum såg vi kuriosakabinett från 1700- talet, Sveriges näst största myntsamling, många föremål från Skånes sten-, brons- och järnålder, meddeltida kyrklyg konst och m.m.



Historiska museets syfte är bland annat  att ta hand om arkeologiskt material, kyrklig konst och mynt från större delen av Skåne. Här finns en permanent kronologisk utställning; en medeltidsutställning med framför allt kyrklig konst från Skåne, tillfälliga utställningar samt landets största myntkabinett och Kuriosakabinettet. Historiska museet förvaltar även domkyrkomuseet.
 





För 50 kr per person lärt vi oss mycket om historien genom arkeologi. Det var spännande.
Här man kan läsa mera informahion om Lunds Universitets Historiska Museum.

Efter museitbesöket hade vi promenad på Lundagård som ligger precis bredvid museet. Vädret var härligt. Det var soligt och lungt men lite kallt. Parken omges av stadens viktigaste byggnader: i söder ligger Domkyrkan, i nordväst universitetshuset, i nordöst Akademiska föreningen, i sydöst Historiska museet och i mitten det gamla Lundagårdshuset med anor från medeltiden. Gården besöka bättre på våren trode vi men det var skönt i alla fall.
 Efter promenaden besökte vi en butik som hetter Skånekraft och ligger på Vårfrugatan 1. De säljer keramiker, skulptörer, smyckesformgivare, glasblåsare och unika konstföremål.


Allt kostade ganska mycket i butiken så vi bara tittade runt och gick till restaurang för att vi var jätte hungriga och trötta.
Vi hittade en restaurang som hetter Italia il Ristorante. Roberto var glad :) att äta italienskt mat. Middag kostade ungefär 360 kr per person. Maten var jätte gott. Nära vårt bord i restaurangen satt studenter. De var trevliga.
 Vi borjade prata med varandra och de erbjöd oss till deras korridor fest. De kallade det mini lördag fest. Vi fick en bra mjölighet bekanta oss med svenska studentiska rutiner. Det var jätte trevligt och roligt.
Vi kom till vårt hottel kl.23.30 helt tröta men njöda. Det var full dag av överraskningar.
Imorgon blir en ny spännande dag.



















1 kommentar:

  1. Det var verkligen en lång dag! Vad roligt att ni fick prova på studentlivet! Har ni cyklat också?

    Det är roligt att ni visar bilder och länkar!

    Bra jobbat Juste, Nataliia och Roberto!

    /Philippa

    SvaraRadera