torsdag 2 februari 2012

Lund den 2 februari 2012


Lund den 2 februari 2012

Imorse tog vi en lite sovmorgon det är bra att vila sig inför de nya aktiviteterna.
Vi åt en rik frukost och samtidigt försökte få fram en planering för dagen. 
Solen sken med det var riktig kallt -9 så uteslöt vi alla utomhusaktiviteter.
Natalii föreslog ett besök på en spa anläggning för att slappna av och ta bort lite stress, alla tyckte att det var en utmärkt ide. Det var inte så svart att hitta en i närhet av hotell. Bokning gjorde vi via Internet, valet gick till ett spa paket ”du och dina vänner” för bara 625 kr per person. Vi var framme efter bara 10 minuter promenad och vi köpte billiga badkläder på plats. Vi fick en timme kurbad (ett bad där jetstrålar ger en skön massage av hela kroppen) samt 30 minuter massage på hela kroppen frukt, juice och tilltugg samt te ingick.
Det var skönttt!!!!

Efter en välförtjänt avslappning var det dags för att besöka resterna av en medeltid stenkyrka som ligger ett par trappor ner under det moderna Lund (Gratis entré). Drottens Kyrkoruin heter den och hittades vid arkeologiska utgrävningar i Lund på 1970- och 1980-talet. Vid utgrävningarna fann man även spår efter en äldre stavkyrka i trä som tror man var uppförd omkring år 990. Detta gör stavkyrkan Skånes äldsta kyrka.
Vi var nöjda med utställning. 












Vi blev jätte hungriga efter museum besök och Juste föreslå en svensk restaurang Carlsson trädgård i en rofylld och avskild miljö inte så lång bort från museum.
Det blev för alla Wallenbergare med ärtkompott, lingon, brynt smör och potatispuré och en flaska rött vin därefter Vaniljpannacotta med hjortron och mynta. Riktigt god och vällagad mat, hela notan gick på 816 kr det var inte så dålig. 





För att avsluta dagen gick vi till John Bull en engelsk pub med levande musik. Travelling Lite uppträdde, de spelade musik Bluegrass (en musikstil som har rötter i den amerikanska, irländska och brittiska folkmusik). Det blev några öl och drinkar under hela kvällen och lite dans. En timme före stängningstid åkte vi taxi till hotell. Alla var utmattade efter dagens aktiviteter. Imorgon kommer vi att resa vidare till Linköping och Justa erbjöd sig för att ta hand om biljetterna och alla praktiska saker.












2 kommentarer:

  1. Här sitter jag i Ektorp och är grön av avundsjuka! Jag vill också bada kurbad och äta potatismos! Vad bra att Juste tar hand om det praktiska, jag hoppas att ni får sitta bredvid varandra!

    Hälsningar
    Philippa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det fick vi! Vi åkte 1 klass till Linköping :) /Juste

      Radera