torsdag 18 augusti 2011

Riga .Gamla Stan

Riga .Gamla Stan
11 augusti
Idag vi gick upp tidigt.  Sen åt vi jätte go frukost på vår fint hotell.  I hotell vi fik information att på torget man kan tå guida till Gamla Stan. Det kostade runt hundralapp. Många av stadens vackraste sevärdheter har koncentrerades i Gamla Stan. Därför tyckte vi att det är bra ide att börja vår upptäcktsfärd i där.
Guiden hade visat till oss katthuset som ligger i Gamla Stan. Huset har fått sitt namn efter de två svarta kattstatyerna på taket. Husets ägare blev vid millennieskiftet utesluten ur sällskapet The Great Guild. Som en hämnd vände han katterna så att deras rumpor pekade mot sällskapets lokaler tvärsöver gatan. När mannen till slut fick återvända till sällskapet vände han tillbaka katterna.
Sen guiden hade visat oss Dome Cathedral som också ligger i Gamla Stan. Det är största katedralen i Baltikum grundad av Lettlands germanska erövrare i början på 1400-talet under biskop Albert. Denna kyrka har blivit ett landmärke för Rigas Gamla Stad. De senaste århundradena har kyrkan blivit förstörd flera gånger för att sedan byggas upp igen. Der för den har olika arkitektiska stilar. Den senaste ombyggnation gjordes 1776 och tornet restes då till 90 meters höjd.
Efter det vi tackade guiden för spanande sightseeingtur i Gamla Stan. Sen åt vi mat i en liten restaurang och efter vi åkte till hotell. Vi vart glada men trötta efter sightseening i stan. Vi åt lite matt i vårt rum och spelade mini golf.
Ny ska vi lägga oss. God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar