fredag 10 december 2010

Sabines & Jias resdagbok

Onsdag 8 December 2010
Vi båda gick upp tidigt, kanske beroende på att vi hade gått och lagt oss så tidigt i går kväll. Vi har hört talas om att frukosten är så viktig för engelsmännen. De första två dagarna på hotellet serveras fri frukost till gästerna. Vi har aldrig sett en sådan frukost, som en stor lunch för byggarbetare. Det fanns röriga scrambled ägg, mycket salt bacon, bränt bröd, mycket tjock mjölk, söta bönor i apelsinsås, kaffe, te, juice o.s.v.
Det var så generöst! Till slut kunde vi inte tugga mer. Maten var helt enkelt för fet för oss.
Efter frukosten började vi dagen med att utforska London lite och tog en promenad till Westminster Abbey. Därifrån kunde man även se London Eye, London  Aquarium och andra kända platser. Sen tog vi tunnelbanan till London Bridge och gick till skräckmuseet: The Dungeons. Det var Sabine som rekommenderade det. Där finns det en massa skelett , blod och andra läskiga saker. Jag tyckte inte så mycket om det där stället. Efter det här lilla äventyret åt vi på ett lite café med goda våfflor. 

Vädret var inte så bra, precis som i Sverige. Det blev mörkt ganska tidigt. På eftermiddagen tittade vi bara omkring lite och sen åkte vi till en liten restaurang , jag minns inte namnet. Personalen var jättetrevlig och vi beställde en 3 –rättersmeny  som kom fram till bordet väldigt snabbt och allt var väldigt gott.
Hälsningar från två väldigt mätta tjejer.

1 kommentar:

  1. Åh, vad ni äter en massa godsaker. En engelsk frukost kan man stå sig på länge. Det är bra när man ska orka turista en hel dag!

    /Philippa

    SvaraRadera