onsdag 8 december 2010

Sabines & Jias resdagbok

Fredag 3 december 2010

Ja, så här ska det vara när man är på semester. Lugnt och mysigt! Vi började dagen med en riklig frukost i hotellet och sedan promenerade vi lite i stan. Vi kom förbi många sevärdheter som Alltinget, Islands parlament, Hallgrímskirkja, Reykjaviks högsta byggnad och nationalmuseet, vilkets namn jag omöljigt kan skriva mindre än uttala. Isländska är ett lustigt språk!
Efter att ha kikat runt lite, sitter vi nu i ett kafé och äter lunch. Här i Island äter man mycket fisk, dessutom lamm- och fårkött. Vi har hört talas om en typiskt isländsk rätt, som heter Hákarl. Det är torkad haj. Låter inte speciellt gott. Jag tror att vi hoppar över den. Efter lunchen tänkte vi att julhandla lite. Hela staden är så fint julpyntad.

På kvällen har vi planerat att delta i en ledad tur till Viðey, en ö nära Reykjavik. Tjejen i receptionen rekommenderade oss den. Hon berättade att turen är dedicerad till ett av Yoko Onos projekt, som syftar till att skapa världsfred. Hon sa att turen förenar historia, natur och konst. Vi tyckte att det lät jätte intressant och bestämde oss för att följa med. Receptionisten var så snäll och bokade biljetter till oss. Klockan åtta är det dags.  Det blir jätte spännande.

Hej dååååå!!!
Sabine & Jia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar