söndag 5 december 2010

Grupparbete SAS G Grupp 2

30 november

Vår andra dag i Uppsala

Vi vaknade klockan 9.00 och vi kände oss jätte hungriga. O vad gott det skulle bli med hotellfrukost, tyckte vi. Det är nästan farligt med frukost på hotell. Det brukar vara mycket god mat och man vill prova allt. Det är bra att man bor på hotell bara ibland. När vi hade ätit frukost färdigt, bestämde vi att vi ville åka till Uppsala Universitet (UU)
En receptionist på hotellet berättade för oss att UU är mer än 500-år gammalt! Att det har högklassig utbildning och det är ett av norra Europas högst rankade lärosäten. Vera tyckte att det var intressant at kolla kurser inom arkeologi och Oksana tyckte att kurser inom politices kandidatprogram skulle vara intressant.

Det var minus 5 grader och vi bestämde att det var bäst att åka taxi dit. När vi kom fram steg vi ur taxin. Vi var imponerade av det stora, gamla och jätte vackra UU. Vi gick runt, tog bilder och pratade med studenterna. Vi tyckte mycket om UU och deras miljö. Men vi bestämde att vi inte ville flytta till Uppsala för att studera. Det verkar rätt så krångligt. Vi ska fortsätta att studera i Stockholm.
Klockan var 15.00 när vi åkte till Suttungs Gränd 3, restaurang Peppar Peppar. Där åt vi en avsmakningsmeny (5 rätter). Maten var underbar, speciellt tyckte vi om pilgrimsmusslorna.
Efter det åkte vi tillbaka till hotellet för att byta kläder . Vi hade planer att besöka Reginateatern, på Trädgårdsgatan 6. Vi skulle se föreställningen ”Fyra Lyckliga män 2”. Det är en cabaretvyshow. När vi var på väg till teatern kom Oksana på at hon hade glömt sin telefon på restaurangen. Så bad vi taxin först åka dit och sen till teatern. Vilken tur hon hade! En trevlig hovmästare på restaurangen gav tillbaka telefonen till henne. Sen hade vi bråttom. Taxin stannade framför dörren 18.40. Föreställningen började klockan 19.00. Vi han precis. Föreställningen var riktigt bra.
Efter det var vi så trötta att vi tog taxi till hotellet. Där åt vi lite frukt och gick och lade oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar