onsdag 8 december 2010

Sabines & Jias resdagbok

Lördag 4 december 2010

Ni anar inte vad vi har gjort idag.. Det var helt fantastiskt, en oförglömlig upplevelse. Vi såg valar och delfiner, inte i någon djurpark, men i deras naturliga habitat. Ja, vi skojar inte. Vi är fortfarande helt imponerade. Idag på morgonen, efter vi hade ätit frukost, gick vi till turistinformationen för att hämta lite inspiration till våran dag. Där hittade vi en broschyr om whale watching. De erbjuder dagliga båtsturer. Klockan 13 skulle båten sticka ut till havs. Vi fixade biljetter till oss och gick tillbaka till hotellet för att ta på oss varmare kläder. Vi läste i broschyren att man får låna overaller på båten, men vi ville vara på den säkra sidan. Klockan 13 var det alltså dags. Förväntan var stor och vi skulle inte bli besvikna. Först såg vi en grupp delfiner och massor med olika sjöfåglar, och sen efter ungefär två timmar stötte vi på tre späckhuggare. Det var så otroligt häftigt att se djur, som man bara känner från TVn, på riktigt. Helt nöjda bestämde vi oss att ta en fika i kaféet, att värma upp oss lite. På grund av alla spännande tilldragelser kände vi inte ens att vi var helt frusna. Men det gick inte mycket tid, så hörde vi bara ”Titta, titta!” och när vi kollade genom fönstret såg vi den, en knölval. Den var så stor, säkert femton meter lång. Vi kunde se hela kroppen, eftersom den hoppade upp över vattenytan. Femton meter alltså, kan ni föreställa er hur stort det är? Vi sprang ut på däcket för att kunna vara så nära som möljigt, för att kunna höra valen. Som sagt, det var helt otroligt. Man känner sig så liten och är full av respekt. Det var verkligen dagens absoluta höjdpunkt.

Halv sex på kvällen kom vi tillbaka till Reykjavik. Vi gick rakt till hotellet för att kunna ta en varm dusch. Vi ville absolut inte riskera att bli sjuka. Vi är ju på semester!
Nu är klockan redan åtta och vi håller på att svälta ihjäl. Hoppas vi hittar någon bra restaurang.

Smaklig måltid!
Sabine & Jia

1 kommentar:

  1. Ja, hitta en restaurang snälla ni. Jag vill inte att ni hungrar ihjäl för det är jätteroligt att läsa om era äventyr! Jag ser fram emot tisdag när jag får höra er berätta!

    Hälsa islänningarna!

    /Philippa

    SvaraRadera