måndag 6 december 2010

Till Umeå!

02 december 

Idag vaknade vi tidigt, redan 05.30 och packade våra väskor. Vi ska flyga till Umeå. Vi har bokat bussbiljetter Uppsala - Arlanda terminal (en biljett kostar 99 sek) och stannade på bussplatsen kl. 06.00. Efter 35 min kom vi till Arlanda terminal. 
Vi har checkat in och hade lite tid att köpa i tax-free. Vi köpte lite smink och parfym. 
Flygresan gick bra. Trötta men nöjda har vi landat kl. 09.35 efter 1 timmes resa. Två biljetter kostar 1298 SEK.
Sen tog vi en taxi till Umeå centrum, hotell Scandic plaza. Hotellet ligger på Storgatan 40, centralt i Umeå och har 196 rum, 11 konferenslokaler för upp till 220 personer, restaurang och garage. 
Umeå är Sveriges tolfte största tätort med drygt 75 000 invånare. Efter etablerandet av universitetet i mitten av 1960-talet har Umeå varit en av Sveriges snabbast växande städer.
Vi checkade in och packade upp kläder och sen hade vi frukost i restaurangen. 
Efter frukost tåg vi en taxi och åkte  till Holmsunds tropikhus, som ligger 17 km från Umeå. Där fanns gigantiska pytonormar, dödligt giftiga kobror och skallerormar, snokar, spindlar och annat. Nyinflyttade är världens minsta apa - Dvärgsilkesapan, och de supercharmiga Rödhandade tamariner - apor från Sydamerikas djungler, som det nästan alltid är full fart på.
Vi har fått uppleva hur en orm egentligen känns, hälsade på Emma,  över fem meter långa och 50 kilo tunga tigerpytonhona från Sydostasien.  Oksana även klappade en kackerlacka från Madagaskar.
 En biljett kostar 60 SEK. 
Sen åt vi i Kajutan Restaurang & Pub, som ligger nära till tropikhus och glada och trötta åkte tillbaka till hotellet. 

1 kommentar:

  1. Oj! Ni är modiga kvinnor! Jag skulle ALDRIG ha hälsat på Emma. Hur kändes det att klappa en kackerlacka Oksana? Berätta!

    /Philippa

    SvaraRadera