onsdag 10 augusti 2011

Kadriorgs slott


7 augusti 

Vi började dagen ganska tidigt, vi gick upp kl. 8.30, sen fick vi ta del av hotellets underbara frukostbuffe. Det var en  frukost med olika typer av bröd, pålägg, gröt, muslisorter, frukter etc.
Vädret fortfarande var inte bra, så visste vi  inte riktigt vad vi skulle välja ut att titta på. 
Vi blev väldigt positivt överraskad när jag såg att solen sken, så efter lunch tog vi en taxi och besökte Kadriorgs slott, den magnifika barockpalats, byggt av en rysk tsar Peter den store för hennes hustru, Katarina I i början av 1700-talet. Från början kallades palatset Catherinethal. Den ligger i Harju län i Estlands norra delar.
Det fanns mycket att se i Kadriorg. Vi besökte arkitekturmuseum, med sina imponerande villor  samt trävillor av olika ålder, den vackra parken och barockslottet. Slottet är ett extravagant exempel på ett tsaristliskt leksinne. I slottet exponeras utlandssamlingen av Estlands Konstmuseum.
Slotten ligger strax öster om centrum. Idag Kadriorg är ett attraktivt bostadsområde och ett av de mest älskade områdena i Tallinn. Här ligger Presidentpalatset och många utländska ambassader.
Själva parkområdet är ett populärt mål för söndagspromenader och andra utflykter för både unga och gamla.
Sedan blev det middag på ett mysigt café, där vi åt pasta med  krämig sås på parmaskinka. Maten var över lag väldigt god och prisvärd.
Sen åkte vi tillbaka till hotellet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar