torsdag 12 april 2012

Dag 11- Den historiska huvudstaden- Budapest

Vi började dagen med att planera vad vi ska göra idag. Vi stod i hotellets lobby och alla kom med goda idéer. Det finns så mycket att se i Budapest att det var svårt att bestämma sig, men till sist har vi fastnat för en brunch på den berömda restaurangen i hjärtat av staden, Gerbaud. Den fick namnet efter den traditonella ungerska bakelsen Zserbo (Gerbaud) som vi fick smaka på också. Mumms


Efter den goda maten gick vi på en lång promenad på den fina Andrassy  boulevarden. Det blev en fin historisk promenad med otroligt fina byggnader, den historiska parken Hösök tere och de två museerna vid slutet av boulevarden.


Vilken tur att jag har studerat turism och jobbat som turist guide i Budapest och kunde berätta mycket intressant fakta om staden för tjejerna.
Bland de två museerna Konstmuseet och Konstallen valde vi Konstmuseet att besöka eftersom det pågick en väldigt fin Van Goch utställning och han är min favorit konstnär.


När vi kom ut var det redan kväll och tog en taxi tillbaka till hotellet där vi åt middag och pratat om dagens händelser.
Imorgon ska vi åka världens näst äldsta tunnelbanan. Det blir spännande.

1 kommentar:

  1. En privatguide! Hur lyxigt är inte det? Nu blir jag så avundsjuk igen...

    /Philippa

    SvaraRadera