torsdag 16 februari 2012

Dag 3 - Helsingborg

Idag var vår sista dag i Helsingborg. Imorgon ska vi åka till en annan stad. Så efter frukost i vandrahemmet gick vi till turistbyrån igen. Vi pratade med personnalen om vad vi skulle göra. Det finns inte så mycket att göra i Helsingborg i vintern då bestämde vi att åka över sundet till Helsingor i Danmark.

Vi tog färjan klockan 11. Den kostade bara 64 kronor för en tur och retur. Efter knappt tjugo minuter kom vi fram i Danmark!


Helsingor är kände för Kronberg Slott som vaktar den trånga ingången till Östersjön. Vi gick dit direkt eftersom slottet stängd klockan 15. På vägen köpte vi lite mat för en picnick lunch.

Vår biljetter kostade 70 kronor vardera och på slottet såg vi kassematterna, slottskyrkan och representationsvåningarna. Vi fick veta att slottet är scenen för Shakespeares Hamlet också.


På eftermiddagen gick vi tillbaka till stan för att ta en titt runt i butikerna och ta några kort. Klockan 17 tog vi färjan tillbaka till Sverige!

Nu vila vi en stund och sen ska vi äta hos Ohlsons Skafferi igen. Det var så gott igår att vi ska gå tillbaka en gång till.

Imorgon ska Nicoleta bloggar om vår resa så jag säger hej då till er alla!








1 kommentar: