onsdag 15 februari 2012

Dag 2


I morse vaknade vi tidigt. Solen strömmande genom fönstren. Det verkar som det blir ljus så mycket snabbare nu det är nästan vår.

Vi tyckte det var en bra idé att stigga upp och äta frukost. Frukosten ingår i priset på vårt vandrarhem. Medan vi åt en fest av musli, bröd och frukt pratade vi om vad vi skulle göra.

Det var en vacker dag så vi bestämde oss för att vara utanför för det mesta.

Efter frukost gick vi till den Tropical Beach. Det såg inte ut som en Tropical Beach eftersom det var kallt och det fanns snö överallt. Men solen sken och vi kunde se Danmark på den andra siden av sundet. I sommaren är stranden planterad med palmer och då verkar den mer tropisk!

Efter vår morgonpromenad gick vi till Kärnan. Kärnan är en borgtornet som byggdes 700 år sen. Idag kan man klättra upp för trapporna till toppen för magiska utsikter. Vi betalade bara 40 kronor var och började att klättra. Utsikterna var underbara! Vi kunde se över taken i staden, över havet och över landet.


När vi klättrade ner var det dags för lunch! Helsingborg är kände som en paradis för mat älskare och det finns massor av restauranger men vi valde att gå till Baguettemusik på Allahelgonakyrkan. Här köpte vi baguetter och satte sig för att lyssna på musiken. Det var jätteskönt.

På eftermiddagen gick vi till Helsingborgs egen Skansen som kallas Fredriksdal Museer och Trädgårdar. Här såg vi gamla bygnadder från hela Skåne och lantbruksdjur.


Nu har vi kommit tillbaka till vandrahem så vi kan vila en stund. I kväll ska vi äta på Olssons Skafferi som rekommenderades till oss. 


1 kommentar:

  1. Palmer låter ju helt underbart! Om några månader så...

    /Philippa

    SvaraRadera