söndag 28 augusti 2011

Jurmala

15 augusti

Idag bestämde vi att ta det lugnt lite och åka till SPA.

Riga är känd för sin spa-kultur som sträcker sig ända bak till 1500-talet. Många turister kommer till Riga just för att njuta av en avkopplande spa-helg. Det kostar mycket billigare än ett besök på spa hemma i Sverige.
Vi tåg en taxi och åkte till orten Jurmala, den berömda bad- och kurorten med sin tre mil långa finkorniga sandstrand, som ligger strax utanför Riga.
Jormala är Rigas egen badort, sevärt för sina vackra trävillor och sin fantastiska strand. Här kan hela familjen bada, sola, vindsurfa eller bara ladda batterierna med att promenera längs den vackra Rigabukten. I Jormala bor dessutom Lettlands överklass- och president- permanent liksom många ryska artister och framgångsrika konstnärer har sina “nya datjor” här.
Där finns massor av spa-anläggningar.  Den mest kända där är Hotel Jurmala Spa.  Vi åkte ditt.
Vi hade en bra dag där. Vi tåg day SPA package, som inkluderar Cleopatra bad, Indisk huvudmassage, thailändsk fotmassage med en pinne och oriental te med honung.
Efter SPA gick vi till centrum.  Där finns en gågata med restauranger och många affärer. Härifrån är det också gångavstånd till stranden. Vi hade lunch i en restaurang. Vårt mål blir direkt att gå till stranden. Det tåg inte så mycket tid att hitta den. Vi bytte om och badade. Vatten var jätte skönt .
Sen javisst måste vi besöka en av Jurmalas mest kända restauranger, Orients-Sultans. Där vanligtvis artister och muskier äter middag. Här bjuds man på en stort urval av fiskrätter och deserter. Utnämd till Jurmalas bästa restaurang år 2005.
Det vas sent när vi åkte tillbaka till Riga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar