torsdag 5 april 2012

Dag 4 - Aten och öarna


Grekland är känd för sina öar och det finns massor av öar bara en kort båttur bort från Athen. Så idag tog den pigga Anna, den snälla Reka och jag (Sophie med det vackra leendet) en färja! Faktisk tog vi massor av färjor! Det var soligt men inte alltför värmt. En perfekt dag att vara på väg ut till öarna.

Vi vaknade väldigt tidigt och hade en snabb frukost. Då vi rusade till hamnen av Pireus. Vår båt lämnades klockan quart över åtta och vi nästan missade det! Efter en kort stund kom vi fram vid vår först mål, Hydra. 

Denna ö har inga bilar och det fanns massor av åsnor istället! Titta på bilden! Det var skönt att vara bort från staden. 

Vi hann att gå för en promenad och att har en snabb dopp. Det var lite kallt men inte som Östersjön vid denna tid på året!


Sen tog vi båten till Aegina. På denna öan tog vi en tur till Aphea tempel. Templet var på toppen av en kulle men promenaden var härlig. 

Kullen är inte så stor men det finns vackra utsikter över havet och andra öarna. Templet ver fantastisk också! Man kunde se marken på stenar som visar hur det byggdes utan maskiner. 


Vi åt lunch på båten medan vi seglade till det sista målet, Poros. 

Vid den här tiden var vi ganska trött så vi hittade ett café i byn och hade ett glas vin!

Vi har precis kommit tillbaka till hotellet för att vila en stund innan vi gå ut ikväll. Kanske jag ska sova nu…

1 kommentar: