onsdag 4 april 2012

Dag 3 - Aten


Igår gick vi så mycket att våra ben behövde vila, så vi bestämde att ta en busstur runt staden. Efter en lugn frukost gick vi till stan för att hinna med bussen från Syntagma. Bussen gick förbi alla de viktigaste sevärdheterna i staden, många vi hade sett dagen innan. Men det var roligt att se dem från överdelen av en buss! Turen kostar 18 euro och tog 90 minuter. Därefter var vi redo för lunch.

Vi valde en restaurang på toppen av ett hotell i Syntagmatorget. Från vårt bord hade vi en vacker utsikt över Akropolis. Det var svårt att koncentrera sig på att äta!



Efter lunch tog vi tunnelbana till Nationella arkeologiska museet. Tunnelbanestationen vid Syntagma torget var som ett museum i sig. Det finns massor av artefakter för att se som hittats vid tunnelbanan byggdes.



Museet har en stor samling av grekiska antik från 5.000 år av historia. Det var så stort att vi hann inte att ser allt. Jag tyckte om statyerna mest men vi såg målningar, krukor och smyken också.



Vi hade gjört så mycket. Efter vi åt middagen föll vi rakt ner i våra sängar så att vi skulle vara redo för en annan hektisk dag i morgon!

1 kommentar:

  1. Vilken härlig restaurang! Där skulle jag också vilja sitta och äta och njuta av den vackra utsikten! Vad trevligt att ni har hittat er kamera! Hur är vädret? Har ni blivit bruna?

    Hälsningar
    Philippa

    SvaraRadera