tisdag 22 mars 2011

En fantastisk resa

I förra året planerade jag och min sister en resa till Rhodos. Vi ville verligen göra den resa. Rhodos är en otrolig ö! Vi åkte den 17-05-2010 till 20-05-2010. Vi åkte från Aten. Vi  bokade flyg och hotel från en resebyrå och det kostade 266.41 euro inklusive frukost. Vi spederande 300 euro till. Hela resan kostade 566.41 euro.                                                                                                                                                                                                                                       Kära dogbok
DEN 17-05-2010
Vi landade på Rhodos klockan 12:00. Vi tog bussen till staden.När vi kom fram sag vi hotelet. Hotelet hete Capsis. Det var jätte fin och stor!!! Vi gick till rummet och duschade. Vi bestälde kafe och satt på balkognen. Sedan gick vi till poolen och simmade. Vi var trötta från resan och första natten sov vi tidigt!                                                    
  

DEN 18-05-2010
Idag vaknade vi tidigt. Det var 38 grader varmt. Vi duschade och vi åt frukost. Det var en otroligt dag. Vi åkte till et ställetsom heter "kilada me petaloudes"-"fjärilsdal". Där fanns miljoner med fjärilar. På eftermidag gick vi till en grekisk taverna och vi åt. På kvällen drack vi drinkar på hotelestbar.

DEN 19-05-2010
Idag vaknade vi jätte tidigt. Vi åkte till gamla stan. Sedan gick för att titta på "kolossen på Rhodos" Sedan åkte vi till Rhodos största strand. Det heter "afadou". Där solade vi flera timmar. Det var perfekt! Sedan åt vi och vi åkte till hotelet.


DEN 20-05-2010
God morgon kära dogbok!!!!!!!!!!!! Idag är sista dagen! Vi vakna jätte tidigt och vi drack kafe! Det är jätte varmt och vi packar! Nu är vi på poolen!.........efter resan.............Nu är jag hemma och jag skriver men jag är inte ledsen därför det var en fantastisk resan!!!!!!!! Kära almanackan jag hoppas att åka igen snart!!!!!Hejdå!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                              
                                                             RHODOS HISTORIA
Rhodos är en av största grekiska öar. Rhodos delas upp i 10 kommuner. Rhodos tiilhör grupp öarna som heter "dodekanisa". Det är nästan altid solit. På Rhodos finns 1 av värdens 7 mirakel som heter "kolossen på Rhodos". Kolossen på rhodos den byggdes för Gud solen som ansågs som öns vakt. Rhodos har gamla staden. År 1988 gamla staden erkändes från UNESKO som värdens kulturellt staden. Det finns många sevärdheter och många platser.
   hjortar av Rhodos symbol

              slottets entre

  Lindos är äldst staden på Rhodos

     riddarslottet


   Appolos templet


     gammal Kamiros       


     "dodekanisa"


                                                                                                       












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar