söndag 5 februari 2012

Linköping 5/02


Det är söndag idag och alla kom sent till frukost efter den sena kvällen.
En till kall dag, imorse -15º, i dags läge det spelar ingen roll längre men man undrar vem rådde oss att åka på semester vinters kallaste månad?
                                                                                   Roberto ville gå och besöka flygvapenmuseum det var inte det bästa för oss tjejer men vi följde med.Vi åkte buss till museum vi måste också tänka på vår budget.

Det blev 180 kr för alla inklusive entré.
Där fanns det en unik samling av militärflygplan och intressanta utställningar, typ Sverige under kalla kriget, den bärgade DC-3:an som försvann.
Vi kunde lära oss lite historia om flygplanet utveckling genom tiderna.
På Flyglabbet för bara 75 kr per person fick vi chansen att flyga i deras simulator på egen hand en JAS 39 Gripen. Vi tyckte att det var en enastående upplevelse. Juste fick prova att vara flygledare på sin egen flygplats det gick inte så bra, tur var att det var bara en simulation.
Vi åt lunch i deras restaurant. Dagens meny var lasagne inklusive dricka, sallad, bröd och kaffe allt för 95 kr.








På väg tillbaka till hotell stannade vi vid café Chocolat. Caféet var ett jätte mysigt stället med gott kaffe och stort sortiment av choklad. Vi fick prova olika typer av choklad och det bäst av alla var praliner det var vi alla överens om efteråt gick vi tillbaka till hotell för att vila lite.










Vi bestämde oss för att äta på hotellet och smaka deras tapas.
Vi träffade i lounge strax före maten och vi drack 2 mojito var.
Dem var absolut goda och starka.
Sedan åt vi tapas en samling av smårätten allt från skivor med olika sorter av ost och skinka, grönsaker, friterad fisk och marinerad skaldjur. Det var lite stark mat men det var gott.
Efter maten pratade vi om var resa om vi skulle stanna kvar en dag till eller fortsätta vår resa vidare till Gävle. Vi kom ingenstans. Vi lovade att ta igen diskussionen dag efter under frukost. Det var bara att gå och lägga sig alla var trötta. Vi vet att efter en god sömn allt kommer att bli lättare.   













2 kommentarer:

  1. Ja, vem kan det ha varit som sa att ni skulle åka på semester just i februari månad?! Stackars er, glömde ni mössorna hemma? I sådana fall måste ni köpa nya nu när ni ska resa vidare till Gävle. Jag hoppas att ni tillbringar en eller två dagar i Kungsberget och åker skidor. Jag tycker också att ni ska besöka Operahuset för där arbetar en av mina bästa väninnor som cellist!

    /Philippa

    SvaraRadera
  2. Tack för tips, Philippa!!!

    SvaraRadera