Man firar nyår lördagen 18 december i Etiopien i år.Man brukar träffa släktingar,familjen och kompisar.
Man brukar ge varandra kort och blommor.
I Etiopen äter man speciell mat, kyckling med sås och ingera med kitfo(köttfärs)med speciella kryddor. Recept
( Kyckling med sås)
Ingredienser:
1.rödlök, minst 1 kilo
2.vitlök, 3 stycken
3.olja, ½liter
4.Berbere 5 msk
5.salt, 1 msk
6.kyckling, 2 stycken i delar
Skär rödlök och vitlök.Blanda tillsammans med olja ca 30 min på spisen.
Blanda berebere med löken och ½ glas vatten.Du måste röra hela tiden annars brinner det.
Tvätta kycklingen 2 gånger med vatten, salt och lime. Skölj kycklingen i vatten.Blanda kycklingen med berebere. Koka kycklingen 30 min rör hela tiden. Ät kycklingen med ingera.
Meklit Tadesse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar